Pozdravljeni!
Sem dijak star 18 let, in imam sledeče težave.Letos v mesecu januarji so mi ugotovili gastritis, dobil sem tablete Controloc, ker so imele preveč stranskih učinkov in, ker mi niso odg. sem jih zamenjal z lažjimi Nexium…Namreč težave so pa sledeče, velikokrat čutim napetost v predelu trebuha, včasih močne bolečine v trebuhu, ali žlički, velikokrat čutim kruljenje v predelu želodca (ne zaradi lakote)…Poleg tega, pa nimam redne prebave, včasih je blato, trdo, včasih mehko, včasih na začetku driskasto in potem trdo ali ravno obratno…Bruham nikoli, ampak se kdaj pojavi manjša slabost, sem pa tudi vsak dan utrujen (verjetno zaradi nerednega odvajanja blata).Teže ne izgubljam nimam preveč kilogramov velik sem 180 in imam 70kg.Res me zelo skrbi, da nimam kakšnega raka na želodcu ali na danki, in se vsak dan bolj sekiram… :/
Vnaperj Hvala za odg.
Lep Pozdrav!
pozdravljeni,
gastroskopijo ste opravili pred kratkim tako da je moznost raka na želodcu majhna oz je ni.
vaše težave so najverjetnje v sklopu sindroma iritabilnega kolona ( razdraženega črevesja – poglejte zapise na forumu). vsekakor pa vam pred postavitvijo te diagnoze priporočam še kolonoskopijo.
lp
Naj vam povem, da še nisem bil na gastroskopiji…Gastritis so mi našli na pediatrični kliniki, kjer so mi odvzeli kri, ter me oprašali kakšne simptome sem imel…Nato so se na podlagi tega to odločili…Ali je možno, da gre za bilokaterega raka pri teh letih? Ker me res skrbi, ker za zdravje me res skrbi :/ :/ Ta teden grem po napotnico za gastro k osebni zdravnici…
Lp
Pozdravljeni
Verjetnost da imate raka je zelo zelo majhna oz je ni. Glede na to, da tezave niso izzvenele, vam svetujem, da opravite gastroskopijo.
Lp
Pozdravljeni!
Še 1x vam pišem, namreč sedaj so se stvari malo popravile, verjetno me je vse zafrkavalo zaradi gaziranih pijač in čokolade (ki me je zapirala).
Sedaj so simptomi sledeči:
-Blato zaenkrat odvajam redno je srednje trdo (nikjer ni sledi krvi)
-Slabost se parkrat ponovi (ne bruham)
-Na kilaži se ne pozna nič sepravi (ne hujšam)
-Apettit imam normalen
-Za slabokrvnost ravno nevem…
-Ko pojem zjutraj kakšno jabolko in korenje me malo boli v “žlički”
-Pojavlja se pa še zmeraj kruljenje po kakšni hrani.
Naj vam še povem, da se redno gibam, vsak večer tekam, pijem veliko navadne vode.Zanima me pa za tisto, ko me boli v žlički namreč to je simptom kopiram iz onkologije: “»občutljiv želodec« z odklanjanjem nekaterih živil, kot so meso, kava, zelenjava”.
Ali je možen rak pri takih simptomih in starosti?
Vem, da me čaka mučna preizkava “gastro” ampak vseeno me malo zanima.
Pozdravljeni
Brez preiskave ni mogoce odgovoriti na. Vasa vprasanja. Verjetno so teZave posledica gastritisa oz vnetja zelodca
Lp