Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Bolečine v predelu popka.

Bolečine v predelu popka.

Spoštovani.
Že 3 dni imam bolečine, ki so ostre, v predelu popka. Prvi dan je ta bolečina bila zelo huda, levo in desno od popka kakšnih deset cm in malo proti dol. To bolečino sta spremljala slabost in glavobol. Naslednji dan me je bolelo le ko sem pritisnil na omenjeno mesto. Zdravnica me je poslala le na test urina. Urin je bil vredu. Isti dan me je med športno aktivnostjo začelo prav tako boleti pod desnimi rebri. Bolečina je bila ista tisti bolečini ko tečeš in te začne bolet a to pripisuješ slabi kondiciji.
Včeraj pa po obroku in med športno aktivnostjo pa spet ostra bolečina, tokrat levo od popka. Bolečina se poveča ob vzdihu in izdihu ali pritisku na boleče mesto. Bolečina je trajala cel večer do danes zjutraj. Bolečina gre vse zadaj do levega ledvenega predela.
Naj omenim še to da blato zjutraj ko odvajam je mehko, pol ure za tem pa imam diarejo ampak le 1x.
Kaj bi lahko bilo?
Hvala in lp.

Spoštovani!

Okrog popka sevajo bolečine iz tankega črevesa. Daleč najpogosteje gre za akutna vnetja oziroma enteritis, ki jih povzročajo različni virusi. Taka težava v nekaj dneh mine. Zdravi se simptomatsko, z razbremenitvijo črevesa, dovolj tekočin in morda probiotiki. Če v enem tednu ne mine, je potrebna kontrola pri osebnem zdravniku.

Lep pozdrav! Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close