Najdi forum

Bolečine v predelu lopatic

Spoštovani,
že več kot dve leti imam precej močne bolečine na desni strani zadaj, v predelu lopatice in gre vse do vratu. Izključno samo na desni strani. Ker sem te bolečine pripisovala preveč sedečemu delu, sem v letošnjem letu precej začela športati. Veliko plavanja in telovadbe. vendar pa so bolečine ostale oz. so mogoče še malce bolj izrazite.
Bila sem pri ortopedu, pa mi je predpisal neko mazilo (kot antirevmatično) ki tudi ne pomaga, rtg. pa baje ni pokazal nič posebnega. Ko sem osebno zdravnico vprašala, za mnenje, da grem k kiropraktiku pa je rekla, da ne, ker obstaja sum, da je bila prsnica počena (več let nazaj). Zanima me, v kolikšni meri je manualna medicina bolj nežna od kiropraktike in če je obisk smiseln? Naj povem, da v hrbtu čutim nenehno pokanje, če pa naredim predklon pa čutim, kot da bi mi eno vretence preskočilo. Ker se mi zadnje čase tudi precej vrti, oz. sem omotična bi res rada rešila te težave.

Draga Petja,

Dokler se ne ugotovi vzroka bolečine je lahko določena telovadba ali šport celo škodljiv. Do takrat vam ne svetujem preobremenitev.
Vaš simptom je tipičen za pregled pri manualnem terapevtu. Manualna terapija se izvaja izključno na sklepih in mišicah (in ne na vretencih kot večinoma kiropraktika) in je s tega vidika popolnoma varna. Poleg tega naj še omenim, da je pri manualni medicini tudi diagnostika na popolnoma drugem nivoju, saj kiropraktiki niso zdravniki in večini manjka veliko znanja, ki ga manualni terapevt dobi na medicinski fakulteti.
Prepričan sem, da vam ni preskočilo vretence, gre samo za sklepni meniskus (kot včasih poči koleno, ko počepnete.
Vrtoglavice morda izvirajo iz vratnega dela hrbtenice.
Torej svetujem vam pregled v ordinaciji MO-GY in upam, da bomo vaše težave rešili.

Več o manualni medicini:

Lep pozdrav:

New Report

Close