bolečine v predelu križa v nosečnosti
Spoštovani,
sem v 13 tednu nosečnosti in že 5 dni se mi pojavljajo bolečine v predelu križa (oz. bolj natančno globoko pod levo ritnico-ne znam točno definirati kaj točno bi to bilo). Bolečine se iz dneva v dan stopnjujejo in so bile danes na trenutek že res hude. Bolečina je podobna, kot bi me na hitro nekaj presekalo in res zelo zaboli. Ko hodim je v redu, ko pa se vstanem, naredim kakšen gib, sklonim ali se obrnem v spanje pa me zaboli. Ali morda veste zakaj bi lahko šlo, ste imeli kakšen podoben primer in kaj mi svetujete?
Res najlepša hvala za odgovor. Lep pozdrav!
Bolečine imam v križu ,ker je vkleščen živec.Stara sem 36 let.
Zanima me kakšno masažo lahko imam.?To mislim pod nadzorom masera na Fontani v Mariboru, ali recimo kje drugje.
In kdaj zdravnik predpiše masažo ali terapijo,ker sem jo že pred letom in pol imela a takrat za vrat (terapijo)
Prosim za odgovor!
Hvala
lp
Pozdravljeni!
Potrebujete posebno vrsto fizioterapije, da vam spravimo medvretenčno ploščico nazaj na svoje mesto in s tem osvobodimo živec.
Masaža ne more vrniti medvretenčne ploščice nazaj na svoje mesto, zato vam ne more pomagati pri ukleščenju živca. In to maserji vedo.
Zavarovalnica ne plačuje sodobnih tehnik za “naravnavanje”.