Najdi forum

BOLEČINE V PETI

Spoštovani!
Pred tremi tedni sem ob dvigu stopala (proti kolenu) in hoji v hrib začutil pekoče bolečine na zadnjem delu pete leve noge. Pekoče bolečine so se pojavljale bolj na zunanji strani pete in je “usekala” proti spodnjemu delu pete. Bolečine v sami peti v začetku ni bilo in sem lahko peto obramenjeval normalno. Pri obisku osebnega zdravnika sem prišel do ugotovitve, da imam vneto narastišče ahilove tetive na peto. Dobil sem naklofen duo in 6x laser in uz pri fizioterapevtki. Priporočila mi je počitek do izboljšanja.
Minilo je 3 tedne ko moram reči, da se je pekoča bolečina lepo zmanjšala in jo čutim le ob opravljanju vaje na stopnicah pri res velikem raztezku tetive.
Ravno pred pričetkom zdravljenja pa se je pojavila tudi bolečina v sami peti pri hoji. Bolečina je postala tako huda ob obremenitvi, da na nogo še po treh tednih ne morem stopiti normalno. V mirovanju bolečine ni. Peta je videti nekoliko rdečkasta v spodnjem delu in celotna rahlo otekla.
Znano mi je, da je bilo in je prisotno vnetje, ampak me nekako zanima ali se bodo bolečine v sami peti umirile s časom in uporabo kakšne protivnetne kreme, ter ob hlajenju z ledom. Ali bi bilo boljše izbrati obisk ortopeda po predlogu osebnega zdravnika. Boleča peta me zelo ovira pri hoji oziroma na peto trenutno sploh ne moram stopati. Blokade, ki jih je tudi omenjal osebni zdravnik pa mi nekako ne dišijo.
Kaj menite vi?

Za odg. se vam že vnaprej zahvaljujem.

L.p.

Spoštovani!
Verjetno gre za bolečino ob narastišču plantarne aponevroze na peto, kar bi šlo skupaj s preobremenitvijo Ahilove tetive (ljudje to bolečino poznate pod imenom “trn pete”). Če v nekaj tednih, kljub analgetikom, razteznim vajam, ev. obsevalni terapiji( DD, UZ, magnet,..) ni napredka, bo treba do ortopeda tusi zaradi ev. blokade. Priporočam pa tudi obutev s debelim podplatom oz mehak vložek = amortizer. Pri dekletih pomaga obuev z nekaj pete, kar pa je pri moških dokaj neuporaben nasvet.
Lep pozdrav,

Živjo mene pa boli peta ob koncu dneva in na desni peti je videti otecenost, problem pa mislim da je v tem ker zadne case zelo obremenjujem noge ker imam tako delo. Rada bi izvedela kaj je to in kaj lahko naredim glede tega.
Hvala ze vnaprej
Lp Anita

Spoštovani!
Vaje za raztegovanje mišic stopal in goleni, vaje za krepitev mišic stopal. Široka udobne obutev z malo pete in poltrdim (=polmehkim) vložkom. Izmenične kopeli- knajpanje, masaže, ev. občasni počitki med delom in razgibavanje-masiranje stopal, če je to sploh mogoče.
Lep pozdrav

New Report

Close