Bolečine v peti
Spoštovani,
pred dvema mesecema sem začela s tekom in v zadnjem času sem pretekla 3-krat na teden 5-6 km. Pred dvema dnevoma so se mi med mirovanjem pojavile bolečine v peti. Bolečino so močnejše pri hoji in ob pritisku, med mirovanjem pa jih skorajda ni čutiti.
Ali gre za poškodbo oziroma je to posledica teka? Ali je možno vnetje v sklepu? Ali priporočate, da prekinem s špotnimi aktivnostmi, dokler bolečine ne minejo?
Hvala in lepo pozdravljeni.
Spoštovani,
priporočam Vam prekiniti s sunkovitimi športnimi obremenitvami (hoja navzdol, tek, skoki) dokler bolečina ne mine. Pri lajšanju si lahko pomagate z zdravili iz skupine nesteroidnih protivnetnih zdravil (Aspirin, Ketonal, Naklofen, Nalgesin, Naprosyn, Olfen, …) ter hlajenjem bolečega mesta z ledom večkrat dnevno po 20 minut.
Če v nekaj dneh bolečina ne bo minila Vam priporočam obisk zdravnika.
Vzrok za Vašo bolečino je najverjetneje preobremenitev, ki je povzročila vnetje na sami petnici ali pa na podplatni vezivni plošči.
Za preprečevanje podobnih težav v prihodnosti je pomembna predvsem dobra tekaška obutev! Preiskusite več MEHKIH modelov različnih proizvajalcev!
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Spoštovani!
Razlogov za to bolečino je lahko več, na osnovi podatkov, ki ste jih predstavili, vam žal ne morem kaj dosti pomagati. Svetujem, da se pridete pokazati, da se naredi ustrezna diagnostika.
Lep pozdrav,
Uroš Dobnikar
Spoštovani!
Vzrokov za take bolečine je več, zato svetujem ustrezno diagnostiko, da se ta vzrok odkrije in potem tudi odpravi,
Lep pozdrav,
Uroš Dobnikar