Najdi forum

Že nekaj časa imam težave s petami – ker nisem še nikjer zasledila ta problem vas prosim za event. odgovor.
Torej, zjutraj, ko vstanem iz postelje ali po daljšem sedenju, me obe peti tako bolita, da komaj hodim. Zadnje čase me obe peti tudi bolita na otip – verjetno je to povezano s hrbtenico ( imam občasne težave z vratnimi vretenci – bolečina prehaja v ramena; pred enim letom sem imela t.im. “teniški komolec” – precej mi je pomagal kliropraktik, vendar po celotni terapiji=25 obiskov. Hodila sem k jogi za vsakdanje življenje, ki mi je koristila glede splošnega razgibavanja vandar me je od časa do časa izdalo koleno, ki sem si ga v mladosti poškodovala pri smučanju.
Zaradi bolečega kolena že cel mesec nisem vadila joge in se mi je
splošno stanje precej poslabšalo, vsa sem kot “odrevenela”. Trenutno imam težave s celo hrbtenico, vratnimi vretenci, kolenom in predvsem s
petama. Stara sem 54 let, vitke postave.
Za vaš nasvet se vam vnaprej zahvaljujem!

Draga Vesna,

Žal mi je, da ste opravili kar 25 obiskov pri kiropraktiku – po moji oceni je to pravo odiranje, saj očitno ni napravil pravilne diagnoze. Izgubili ste veliko denarja in časa, rezultat pa očitno ni temu primeren. Če vam je zdravil le teniški komolec vam lahko povem, da bi bil isti rezultat (bolečina bi ponehala sama) tudi če ga ne bi obiskovali. Tu vam ni pomagal kiropraktik ampak le čas.
V naših ordinacijah sama terapija lahko traja največ 8 obiskov in še to le v najtežjih primerih obolenja hrbtenice.
Ravno zato vedno priporočamo obisk pri zdravniku in ne kiropraktiku, saj lahko pričakujete natančnejšo diagnozo, krajše in efektivnejše zdravljenje.

Problem v petah je verjetno povezan s hrbtenico, vendar ne z vratnim, pač pa z ledveno – križnim delom hrbtenice. To se da na pregledu natančno ugotoviti in nato tudi pozdraviti. Simptomi, ki jih navajate kažejo, da imate manjše težave s celotno hrbtenico in je potrebno kompleksno zdravljenje pri zdravniku – manualnem terapevtu.

Draga Vesna!

Ko se je pri meni pojavila enaka bolečina (samo na eni peti) v mesecu septembru 2003, so mi najprej slikali peto. Diagnoza: spina calcanei. Raste mi trn na spodnjem delu pete, kar je lepo vedno tudi na sliki. Bila sem na terapiji z ultrazvokom in točkovnim laserjem, ki naj bi ublažila bolečino. Bolečina ni popustila. Ne boli več samo ob vstajanju, ampak kar cel dan. Vidno šepam. Ne morem k telovadbi, ne morem več na daljši sprehod. V mesecu marcu grem na operacijo, kjer mi bodo odstranili vir bolečine.
Pozdrav, Mojca

New Report

Close