bolečine v nogicah drugič
Še enkrat pišem glede bolečin v nogicah moje dvoletnice. Včeraj je neprestano tožila da jo bolijo nogice in sitnarila za vsako stvar in tako sem se le spomnila izmerit temperaturo. Imela je 38 vročine. Pa sem si mislila zopet viroza. Danes ima temperaturo le še 37,4 pa še to v ušesu torej ima povsem normalno temperaturo, še vedno pa toži da jo bolijo nogice. Mislim da se je včeraj le pregrela, res je ne bi rada po nepotrebnem vozila k zdravniku. Kakšnih vidnih poškodb nog nima razen modrice po kolenih in navzdol od igral, ki pa so pri dveletnikih konstantne. Bi morala biti morda na kaj posebej pozorna. Tudi obuvala ji niso premejhna in prevroča ter so ortopetsko oblikovana. Še enkrat iskreno hvala za vaš trud in potrpežljivost.
P.
Pozdravljeni pika,
seveda je možno, da je viroza vzrok bolečinam v sklepih in mišicah. To npr. odrasli najbolje vidimo pri gripi, vse nas boli in trga po sklepih, kakšen dan ali dva. Počakajte še malo, če nima temperature (npr. ušesne nad 38 oziroma nad 37,5 pod pazduho). Če bo otroček salbši, imjel povišano temperaturo, ali pa bi videli kakšen vijoličen, neizstisljiv izpuščaj po nogicah ali modrice, pa k zdravniku. Modrice, ki jih vidite po poškodbah: vedno morate tudi videti, da spreminjajo baravo, od temno modre, vijolične, zelenkaste, rumenkaste. Če modrica vztraja 1 teden vedno enake modre barve, ni modrica po poškodbi, ampak zadeva, ki jo mora videti zdravnik.
lp
Tanč
Hvala, oho.
Čeprav je pri tej vrsti bolečina locirana običajno v eni nogici, pri virusnih (tudi možno, da so prizadeti tudi sklepi) pa običajno obe nogici oziroma več sklepov.
Možno je tudi pravo vneje sklepov, ki lahko poteka s temperaturo, bolečinami v sklepih, oteklimi, toplejšimi sklepi (eden, dva ali več), tudi izpuščajem. Diagnozo ponavadi postavimo po dlje trajajočih znakih.
Skratka, če se zadeve na umirijo v 1 tednu, je vsekakor obisk pri zdravniku na mestu.
lp
Tanč