bolečine v nogicah
pozdravljeni,
moja 2 in pol letna hči že kar nekaj časa toži o bolečinah v nogicah, pred mesecem dni je prebolela virusno vnetje mišic in sklepov in od takrat ni miru, ponoči se zbuja in joka, pediatrinji sem že omenila, vendar ni bilo kakšnega odziva. Vem, da nekaj se dogaja in ji ne znam več pomagati, ne vem ali je vzrok samo rast ali kaj drugega. Mi lahko svetujete kak pregled ali kakšne vaje … kremo … ne vem več kaj naj. Hvala.
Pozdravljeni,
v tem tednu sem bila z dvojčki (rojena v 33 tednu 4/7) na prvem pregledu pri Tamari Ažman Zorko. Pregled je bil opravljen v natanko 18-ih minutah. V tem času je dvojčka zelo na hitro pregledala podala je oceno, da se ji na hitro zdita vredu. Po mojem mnenju je bil bolj podroben pregled opravljen pri zdravnici v RA in osebni pediatrinji – pri obeh smo bili v ambulanti vsaj 1,5 ure.
Fantek je kmalu po vstopu v ambulanto začel jokati in v joku se je stegoval tudi nazaj – podala je oceno, da je “zategnjenček”. In da sem temu največ prispevala jaz, ker ne znam držati otroka. Deklica se je smejala in ni bila “ocenjena” kot zategnjenček.
Moram priznati, da sem grozno razočarana. Oba otroka držim na enak način, zato me je prizadelo, ko je rekla, da sem jaz kriva oz. moj način držanja otroka, da je fantek zategnjenček. 18 minut v ambulanti je bilo razporejenih na branje izvidov, 5 min gledanja otrok (pregled je vseboval pregled pri fantku, kako je zapeta plenička in dvigovanje vsakega otroka posebej)…ostalo pa kritiziranje mene, naj se ukvarjam z otroki. In naj se ne bojim, da jih bom razvadila, če jih bom imela v naročju.
Post sem napisala v vednost ostalim…mogoče imajo druge boljše izkušnje z omenjeno terapevtko in je imela pri nas ” le slab dan”. Vsekakor pa to ni bilo primerno in niti malo dobro za moja otroka.
Lep pozdrav!