Najdi forum

bolečine v nogi/ hrbtenici

Pozdravljeni!
Stara sem 30 let in približno leto dni čutim bolečino (zategovanje) od križa do stopala. Sumim, da je to posledica dolgotrajnega in pogostega sedenja, saj se bolečina v križu pojavi predvsem po tem, ko nekaj ur sedim. Sicer se vsakodnevno razgibavam in športam, vendar me zelo moti, ker ene noge ne morem iztegniti in pri tem čutim bolečine. Slednje težave mi z razgibavanjem nikakor ne uspe odpraviti, bolečine v križu pa odpravim z razgibavanjem in raztegovanjem hrbtenice. Ali mi lahko svetujete kakšen poseben gib, ki bi pomagal odpraviti bolečino (zategnjenost noge) oz. kakšen je vaš nasvet za odpravo problema?
Najlepša hvala za odgovor.

Ana

Pozdravljeni,

na podlagi opisa vaših simptomov sumim, da bi lahko šlo za določeno vrsto išijasa, natančno za draženje korenine S1 v predelu L5-S1. Potrebno je ugotoviti stopnjo obrabe, simptome se sicer z določenimi razteznimi vajami začasno da omiliti, vendar je za dolgotrajnejšo rešitev potrebno odpraviti vzrok težave. Vsekakor pa je pomembno, da pri t.i. samozdravljenju z razgibavanjem nikoli ne prekoračite bolečinske meje.

Vaša težava je dolgotrajno sicer rešljiva, vendar le s strokovno pomočjo, v poštev pridejo določene vrste fizioterapije oziroma tehnike manualne medicine.

Priporočam vam, da se naročite na pregled v eni od naših ordinacij, kjer vam bomo na podlagi klinične slike lahko svetovali glede nadaljnjega zdravljenja.

Posredujem vam povezavo do kontaktov za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close