Najdi forum

Pozdravljeni !

Že v OŠ sem se udarila v sp.del hrbtenice, ob večjih naporih sm od takrat imela bolečine. Bila sem pri treh ortopedih, ki so ugotovili da je prirojena spina bifida in da nima nobene veze z udarcem.

Zdaj bom imela 27 let. Letos maja mi je na ploščicah zdrsilo in sem padla na trtico. Od takrat imam močne bolečine, ne samo v predelu poškodbe, ampak predvsem v nogah, kar me sicer najbolj skrbi. Bolečine so različne: občutek da me noge ne bodo zdražale, zbadanje, trganje,.nabijanje. V predelu poškodbe in nogah tudi občasno mravljinčenje. Grozen občutek, bolečine so močne in strah me je, saj to traja že 5 mesecev. V tem času sem bila 2krat na FTH in pila Olfen100, a se stanje ni izboljšalo.

Konec septembra sem bila na MRI in danes sem dobila izvid, ki je pokazal široko duralno vrečo od nivoja L4 navdol, spino bifido okulto L5. Utesnitve spiralnega kanala ni bilo videti.

Zdaj me pa zanima kaj sploh to pomeni? Bolečine v nogah imam od padca(maja letos), prej jih nisem imela nikoli. Kaj mislite vi?

Prosim za odgovor, najlepša hvala že vnaprej!

MR ledvene hrbtenice seveda ni pokazal vzroka vaših problemov, saj je le ta v predelu križa in trtice.
Ob padcu se je trtica nekoliko premaknila in prišlo je do nadraženosti živčnega spleta, ki leži pred trtico (t.im. kokcipodenija). potrebno je pomakniti trtico nazaj na pravo mesto in sprostiti vezi okoli trtice, pri čemer je manualna terapija zelo učinkovita, saj imamo veliko takih primerov.
Morda bi bilo dobro tudi Rtg. slikati križni del, kar bi lahko videli ob pregledu.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Hvala za vaše odgovore. Slikanje RTG sem imela takoj naslednji dan po padcu(sredi maja) in ponovno sredi avgusta pa so rekli da ni sprememb, da slika pokaže samo spino bifido, ki je prirojena.

Danes sem bila pri fiziatru in ko je pogledal izvid MR sem ga vprašala kaj sploh pomeni izvid je rekel da ni nič takega, da naj pač počivam. (Nič?!Če bi blo nič, zakaj me tako boli?!)
Ortoped je na izvid pripisal tudi da svetuje tak režim kot pri zadnjem pregledu, se pravi(takrat je napisal): počitek,optimalno analgetično th ter ponovitev fizikalne th.,ki ji pomaga.

A bolovanje mi je komisjia prekinila, napisali so da je zdravljenje zaključeno, čeprav takrat sploh še nisem imela izvidov MR. Začeli so se zgovarjati, da to je stara poškodba(celo napisali so da sem takrat v OŠ padla na križ-a padla nisem nikoli pred tem letos!)čeprav so leta trdili, da je tisto prirojena napaka. In celo napisali, da to ni več poškodba na delu ampak bolezen! Nevem več kam to pelje! Že celo poletje počivam in sem že pošteno “sita”.

Zdaj se bom naročila še pri ortopedu, da vidim kaj bo rekel on. Upam da ne bom predolgo čakala na datum pregleda.
Nekje sem zasledila da imate ordinacijo tudi v Novi Gorici?

Zadnje dni imam nenormlano močne bolečine v nogah zvečer ne morem zaspati, ponoči se zbujam in ko se zjutraj zbudim tudi traja kar nekaj časa da bolečine niso tako močne… zakaj?

Še vedno mislim, da so vzroki za vaše bolečine taki, kot sem zapisal v prejšnjem sporočilu.
Podatke o ordinaciji v Novi Gorici lahko dobite na:

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close