Najdi forum

Pozdravljeni!

Pred enim mesecem sem začel izvajat kardio treninge (tek in kolesarjenje). Prej sem noge treniral le v fitnesu.
V zadnjem tednu pa so se začele pojavljat bolečine v nogah. Ker se ne spoznam na anatomijo človeka, bom poskusil opisati, kje se ta bolečina nahaja. Pri desni nogi me boli približno na polovici višine med peto in kolenom, morda malenkost bolj proti peti. Boli me pa takoj na levi strani za golenico, nekako takoj za “robom” kosti. Morda je to mišica Soleus, nisem prepričan. Bolečino čutim le pri hoji, teku ali na dotik. Če npr. stopim na prste, ali pa jih dvignem gor, je v redu.
Na levi nogi je ravno obratno, boli me desno od golenice.

Ali morda veste, kaj bi lahko bilo narobe? Sta se mišici vneli? Kako dolgo zdaj ne smem izvajat kardio treningov oz. moram počivati?

Dejansko gre za mišico soleus. Morda ste pretiravali s kardiotreningi na začetku ali preveč obremenili mišico, lahko (manj verjamem) pa je vzrok v ledvenem delu hrbtenice.
Dobro bi bilo prekiniti s treningi, zadevo sanirati in nato počasi spet pričeti.
Najboljša terapija bi bila manualna terapija, pomagala pa bi tudi masaža in rahle razgibovalne vaje.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close