Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Bolečine v modih

Bolečine v modih

Pozdravljeni.
Minulo sredo (teden dni nazaj) sem pričel čutiti nelagodno bolečino v predelu mod, bolje rečeno v modih samih. Opisal bi jo kot zbadanje, kljuvanje. Večkrat in izraziteje v desnem modu, vendar sem imel občutek tudi v levem o podobnem signalu bolečine. Bolečine sem čutil tudi v hrbtnem delu, tako kot bi me mišica nekoliko bolela. V petek sem imel občutek napihnjenosti v trebuhu. Ker bolečina ni prenehal sem šel v nedeljo na urgetno, kjer so mi odvzeli kri in urin, vendar našli niso ničesar. Rekli so mi le, da imam malo povišane levkocite, vendar je vse v mejah normale. Ker nisem imel miru sem včeraj še do osebne zdravnice in zgodbo povedal tudi njej. Dala me je na preiskavo za STD, bolje rečeno klamidijo in pa UZ mod. UZ sem opravil danes, bolnica Izola, 5-10 minut je trajalo in gospa ni ugotovila nič alarmatnega, le malo tekočine v desnem modu. Vse naj bi bilo ok. Poudariti moram, da na otip modi nista spremenjeni od pojava bolečine, v soboto se mi je zdela mošnja nekoli rdeča in vroča, poleg tega se mi zdi, da je desni obmodek nekoli trši, odebeljen, večji in tudi nelagoden občutek imam, ko se ga dotikam. Odebeljen je v celoti napram levemu. Opazil sem tudi, da me peče v mišicah okoli medenice-mod-dimlje in, da ko se raztegnem v zadnji loži imam občutek, da me te mišice pečejo, kot da bi ne naredil strečinga po telovadbi. Ta občutek se je pojavil šele ta teden, recimo 5 dni po bolečini. Bolečina v modih tudi ni stalna, kdaj zašpika, kdaj sploh ne, kdaj neki na pol. Če mirujem in recimo počivam se mi zdi, da je bolečina manjša. Ful sem zbegan in me zanima ali je možno, da UZ mod ne vidi res ničesar in imam vseeno bodisi vnetje, bodisi tumorsko obolenje? Je možno, da bolečina izvira iz tumorja, vendar ga UZ ne vidi? Zatrdline ali česa podobnega in neprave oblike mod ni prisotne.
Odločil sem se tudi, da grem k zasebnem urologu, da dobim tam še eno mnenje glede tega in, da opravim vse UZ delov telesa, ki bi lahko bili prizadeti.
Hvala za odogovr.

Lp

Spoštovani!

Povsem mogoče je, da gre za neko prehodno vnetno dogajanje, pretreniranost, morda tudi za kakšen infekt, lahko virusni…
Jasen tumor testisa bi se na UZ videl, malo verjetno je, da bi tumor testisa dajal takšne težave, kot jih opisujete. Če opisujete obmodek kot zadebeljen, boleč – vnetje obmodka je najpogostejše. Morda se je takrat, ko ste pisali, šele razvijalo, gre skupaj s povišanimi levkociti in se zdravi z antibiotiki.
Če se ne bo izcimilo iz vsega navedenega kaj jasno očitnega (npr. vnetje, kjer boste potem pri vašem zdravniku ali urologu dobili antibiotiki in se bo nato počasi saniralo) in tudi ne bo prenehalo, se ne zdi nič narobe s tem, da se date pregledati še pri drugem zdravniku.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close