Bolečine v modih
Pozdravljeni!
Imam cuden obcutek v levem modu,ki traja prib.pol leta.Bolecina se mi pojavlja med fizicnim naporom,sem zelo aktiven in dvigujem tezko vsak dan sluzba cca 5 ton in pol se trening borilnih vescin in fitness..Prvic sem bolecino opazil pri pull up oz chin up vajah (dvig na drogu)v spodnjem polozaju ko se dvignem me zaboli ampak po vaji bolecina preneha.Med hojo se vcasih pojavlja bolecina kot ,da bi me scipnilo za levi modo za sekundo in preneha.Ce nosim bolj oprijete spodnjice se to scipanje se bolj pogosto dogaja.Na otip ne cutim nobeno zatrdlino ali bolecino imam pa levi modo zelo poveseni v primerjavi z desnim in kot ,da bi vec zil blo v levem..
Se se odlocam ali naj grem k zdravniku…?Bolecine niso prevec hude ampak so pa zelo motece..
Prosim za nasvet!
Če ste zatipali tvorbo, ki je prej ni bilo, pa čeprav se premika, je pametno to pokazati strokovnjaku. Večina samostojnih premakljivih struktur ni nevarnih, pa vseeno. Vsako spremembo, ko jo na novo zatipate, preverite.
LP!
Pozdravljeni.
Star sem 44 let. V desnem modu je že eno leto prisoten občutek tope bolečine, modo je brez otipljivih sprememb in je nekoliko višje od levega. Na otip je gladke ovalne oblike, v okolici ne otipam zatrdlin. Bolečina je nakako topa in načeloma neodvisna na pritisk, le nekajkrat se mi je pri počepu zazdela nekoliko intenzivnejša, ker pa sem hipoma rešil z razbremenitvijo kakšen dan pa je bila tudi že bolj občutna, vendar je kasneje izzvenela. Ne spomnim se več točno (je pa sigurno že najmanj eno leto od tega) kdaj sem prvič zaznal bolečino, vendar se mi je vseskozi zdela nekako povezana z bolečino v križu oziroma desnemu delu kolka. Zadnje čase pravzaprav nekako ne čutim več bolečine v modu, ampak bolj v križu v smeri kolka oziroma desnega moda. Lahko da sem se na to topo in blago bolečino v modu psihično že navadil in je ne čutim tako kot na začetku. Bolečina pravzaprav sploh ni moteča, vendar je neprijetno ker ne vem pravega razloga zanjo. Drugih težav (uriniranje,…) in bolečin (trebuh) v zvezi tega nikoli nisem imel, sem pa bil pred cca. 10 leti operiran na kili v predelu dimelj, zadnjih par let pa imam vidno tudi manjšo kilo na popku. Lansko leto sem nekako po cca. 2 mesecih začutene bolečine v modu, obiskal tudi osebnega zdravnika, ki me je poslal na UZ mod, kjer pa na modih niso odkrili nobenih sprememb, le na levem modu nenevarno vodno cisto.
Kot posebnost naj naveden primer, ko sem se ob priliki kopal v izredno mrzli vodi (cca. 5-8 st.C) so me tisti dan oba moda (pričakovano) bolela, potem pa dalj časa ali vsaj nekaj dni opisane bolečine v desnem modu nisem več čutil, nakar se mi je sčasoma zopet pojavila (lahko tudi da je bila občutena sprememba na psihični bazi).
Vprašanje: Ali se lahko izvor bolečine v križu širi skozi predel kolka in desne noge (zgoraj) v predel dimelj in moda, ker zdaj že res več ne vem ali me boli samo križ ali kolk ali modo oziroma v kateri smeri se širi bolečina.
Vprašanje: Ali mi svetujete ponoven obisk osebnega zdravnika in posledično ponovno UZ?
Spoštovani!
Star sem 17 let in pred nekaj dnevi me je začelo vsake toliko zbadati v predelu desnega moda navzgor do dimelj. Boli me ko se dotaknem desnega moda včasih pa kar od sebe. Poleg tega kažem tudi znake prehlada (manjša vročina, glavobol, slabo počutje). Kaj bi lahko ta bolečina pomenila, je to lahko kaj hujšega?
Najlepša hvala za odgovor.
Lp
Pozdravljeni,
Pišem v imenu partnerja. Ima težave z bolečinami v modih. Če nekaj dni nimava spolnih odnosov, ga močno začnejo boleti. Bolečina se stopnjuje dokler ne pride do izliva, potem preneha. Moda ga bolijo tudi med samim izlivom in eno modo mu ponavadi boleče “potegne gor”. Zatrdlin nima. Zanima me, zakaj prihaja do tega? Sicer pravi, da se mu to dogaja že od najstniških let, je pa zadeva neprijetna. Brala sem, da gre lahko za kronični prostatitis zaradi zastajanje izločka prostate? Se zadeva lahko razvije v kaj hujšega? Na kaj bi moral biti pozoren? Bi moral obiskati zdravnika? Star je 35 let.
Hvala za odgovor!
Pozdravljeni,
čeprav “kaj hujšega” to ni, svetujem obisk pri zdravniku, pregled nato pri urologu, UZ testisov, razjasnitev zakaj se to dohaja in če je odpravljivo. Take odpravljive zadeve so spermatokela, hidrokela, vnetja.
LP!
Pozdravljeni!
Prvič sem bolečino zaznal pred nekaj tedni, ko mi je punca sedela v naročju (bolečina je bila zelo močna in me je držala nato še cel večer, a je bilo naslednji dan dobro). večinoma se je to ponavljalo vsakič, ko je bila punca pri meni-torej, ko sem imel erekcijo(trajalo pa je lahko nekaj ur)-pojavljalo se je pa redko tudi takrat, ko je nisem imel. Predvčerajšnjim sem si na modih zatipal nekaj trdega, ki je velikosti manj kot centimeter. Glede tega nimam dosti izkušenj in me zato zelo skrbi-predvsem se bojim tumorja. Star sem 21 let.
Pozdrav,
star sem 39 let, cca. 2 tedna nazaj sem pri urologu dobil diagnozo kronični prostatitis. Ker naj bi bili simptomi blagi mi ni predpisal nikakršnih zdravil, razen da se držim pri prehrani, da sem aktiven ter v kolikor se stanje malo poslabša, uživam nekaj dni 2l ursi čaja na dan in po potrebi od osebne zdravnice dobim na recept zdravilo Vesomni. Nekaj dni po diagnozi sem začel občasno čutiti blago bolečino v levem modu. Če ne čutim bolečine, pa le neko majhno občutljivost v modu (ne znam pojasniti natančno). Seveda sem pretipal modo in pri tem nisem zaznal nič posebnega. Edino modo v kolikor ga na rahlo stisnem, začutim bolečino. Desno ne. Zanima me ali je to možno, da je to od prostatitisa in ali bi lahko šlo za kaj resnega? Ali bi bilo potrebno, da grem do zdravnika?
hvala in l.p.