Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine v modih

Bolečine v modih

Spoštovani!

Težko vam pomagam. Očitno pa potrebujee ponovni posvet z urologom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni,
tudi pri meni je težava enaka kakor pri gospe mesecina. tudi sam sem kolesaril lani avgusta in po končani turi kolesarjenja me je začelo boleti desno modo. sedaj imam še vedno to bolečino. ker se veliko okvarjam z športom nisem poiskal nobene zdravniške pomoči ker sem mislil da bo sama izginila. letos januarja sem se pa odločil da je skrajni čas za obisk zdravnika, ko sem ga obiskal je tako sposoben da mi ni znal pomagati popolnoma nič. tudi dodatknil se me ni…
sedaj čakam na ultra zvok.
Sedaj pa k vprašanju.
boli me desno modo, kakor sem napisal od avgusta, med vikendi je boljše med tednom pa huje. na otip nimam nobenih bulic ali pa kaj podobnega. boli me vsak dan, zvečer mogoče še malo bolj. boli me pa bolj točno včasih med predelom kolka ter zažge naravnost proti modu. kakor sam tipam se mi zdi da gre bolečina do spodnjega dela moda? ker nisem doktor bom napisal po cevki naravnost na priključek moda kjer je kot nekakšen konektor oziroma nekakšna kepca in nato modo? bil sem tudi na rentgenu kjer so rekli da je vse ok.
vprašal bi kaj mislite po vaše da je narobe? kakšni bi bili znaki tumorja? kako bo ta bolečina vplivala na oploditev?
hvala za odgovor in se vam v naprej že zahvaljujem.
lp,

Spoštovani!

Če prav razumem, imate vnetje obmodka. Nenavadno je, da traja toliko časa. Zaradi tega bi bil morda res sedaj najprimernejši UZ moda, potem pa zdravljenje z antibiotikom, če se bo izakzalo za potrebno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Živjo,

star sem 15 let in zadnje 2 tedna imam čuden “občutek” v modih, oz. vsake toliko dni me testis (levi ali desni) zaboli. Zaboli me tudi na dotik ampak le redko (na področju obmodka). Nad testisom, kjer je semenovod, imam včasih na dotik 0,5-1cm semenovoda odebeljenega (mogoče nakakšna bunkica, ki jo lahko premikam), ali nekaj podobnega, ne znam točno pojasniti. Drugih težav nimam. Za kaj bi lahko šlo? Bi moral k zdravniku?

P.S. Kaj je nad testisi? Samo semenovod ali še kaj drugega?

Hvala za odgovor!

Spoštovani!

Gre za ventje obmodka in verejtno tudi moda, zato k zdravniku po antibiotike, popolno mirovanje brez naporov in športa. Hlačke, ki podpirajo moda. nad obmodkom je semenovod, žilje in drugo tkivo. Lahko boli potek semenovoda.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lep pozdrav
Že par dni imam bolečino v desnih modih in ta bolečina se nadaljuje tudi na desni strani trebuha (bolj spodaj od pasu navzdol). Moda je boleča tudi na dotik oz. ko se jo malo stisne, najbolj na otip boli pa na predelu tam ko iz mode gredo neke žile.
Močno boli tudi hrbet oz križ.
Bolečina se je pojavila pri športni aktivnosti na desni strani spodnjega trebuha, zato sem sprva mislil da gre za slepic nato se je pa še preselila na moda in križ.

V naprej hvala za vaš odgovor.

lp miha

Spoštovani!

Čim prej pojdite k zdravniku, ker imate verjetno vnetje obmodka, da vam predpiše antibiotik. Počivajte.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

že 5 dni me na otip in tudi sicer boli levo modo. Na vrhu moda dotipam tudi nekakšno majhno bulico, ki je še posebej boleča. Boleče levo modo se je pojavila čisto iz nič, preko noči. Zanima me kaj bi to lahko bilo? Vnetje obmodka ali kaj drugega? Star sem 24 let.

Najlepša hvala za odgovor,
lp

tudi meni se to dogaja,a ne vsak dan pa da bi trajalo 1 tedn ampak se mi zgodi tko 1 krat na mesec(priblizno) in boli samo ko zdignem en mod(levi) ce pa povzdignem desnega me nic ne boli.. razlog za to ?,kaj je najbolje narediti ?

Spoštovani!

Če je bolečina stalna, in boli ob dotiku, gre verejtno za vnetje obmodka, in se oglasite pri zdravniku, da preveri, če to drži, in da vam predpiše antibiotik.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdrav,

Mene pa zdej že en teden, nebom rekel da boli, amapk imam tak občutek skos kot da bi me nekdo brcnil v moda. Edino eno jutro me je bolelo modo na pritisk ampak je potem čez nekaj ur bolečina prenehala. Bral sem, da bi lahko šlo za vnetje obmodka.

Pa me zanima, če ti zrdavila za to predpise osebni zdravnik ali te napoti k urologu in potem on predpiše zdravila?

Pozdravljeni!
Kaj pa bela snov ki se nabira pod kožico na glavici penisa? Je lahko posledica gonoreje al so to kakšne glivice. Izvid urina je pokazal vse bp. Kaj bi pokazali levkociti, oziroma Sanford test urina, če bi bilo kakšno vnetje? Zraven so prisotne bolečine pod desnim modom ampak samo na otip.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani!

Antibiotik v primeru vnetja lahko predpiše osebni zdravnik. Znaki sicer niso tipični za vnetja, a pojdite preverit k zdravniku, da vas pregleda.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljen! Imam bolečine v križu. Ali obstaja verjetnost, da me od križa bolijo tudi moda?
Hvala za odgovor

Lp

Pozdravljeni!

Sem 15 letni fant, že 2 meseca imam težave z križom zaj hodim na razlicne preizkave(rtg, mr). Pred 2 tednoma sem zacutil bolecino na glavici penisa glvavica je tudi malo rdeca posebej okoli luknice in tudi v luknici tudi leva moda me vcasih malo boli. Zanima me ce je ta bolecina lahko od križa. Ker bolijo me tudi mišice na nogah in tudi zadnica. Zato me zanima ce je lahko bolecina v penisu od bolecega kriza. Ali je to kaj druga? Skrbi me tudi če je to lahko kaj hujšega

V naprej se vam zahvaljujem za odgovor �

pozdravljeni,

nekajkrat sem opazil, da med erekcijo začutim bolečino v modih. ponavadi hitro izgine, danes pa kar naprej boli. boleča so tudi na dotik. kdaj bi lahko bilo narobe?

lep pozdrav

Pozdravljeni,

lahko se modo vname ali rotira-torzija. V obeh primerih potrebujete zdravniško pomoč. Če vas več ne boli, potem ni nič od zega in ne potrebujete zdravljenja.

LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni!

Pri prekrizanih nogah ali cudnem polozaju pri lezanju zacnem cutiti nekaksno topo bolecino v desnem modu. Ta se se posebno pojavi, ce modo premikam z roko (ko sem tipal in preverjal stanje). Ta bolecina traja nekaj 10 minut, potem se umiri. Pri hoji nimam problemov. Modo je na dotik bolj obcutljivo kot sosednje, zdi se mi tudi kot da bi bilo rahlo oteceno. Samo po sebi pa me ne boli in ne cutim nobenih otrdlih ali povecanj. Pri erekciji je malce drugacno na otip (bolj trdo?), pri izlivu pa ne boli. To traja sedaj ze skoraj 2 tedna. Mislim, da je cas, da obiscem urologa. Kaj menite vi?

Pozdravljeni,

če ni vse prenehalo, je potrebno iti k zdravniku na pregled, tako je.

LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni!

Nekako tri dni čutim bolečino v desnem modu. V bistvu je občutek kot nek pritisk, topa bolečina, kot takrat, ko prejmeš udarec v moda, ampak šibkejša. Kot bi me nekaj vezalo, vleklo… prisoten je tudi občutek toplote.

Samo modo na otip ni boleče, pač pa izvira vse skupaj iz obmodka, ki je kot malo povečan, mogoče malo otekel, na pritisk dodatno zaboli. Ista bolečina se pri drastično močnejšem pritisku pojavi tudi v levem obmodku. Bolečina se nadaljuje diagonalno od mod proti desnemu robu medenice. Nekje globlje noter, mogoče v kolku.

Čez dan bolečine načeloma niti ne občutim toliko, vsake toliko malo cukne pri kakšnem gibu. Konstantno napetost (bolj v medenici kot v modu) čutim, ko ležim. Kot bi imel nategnjeno mišico… kakšnih bolečin v križu ni, pekočega uriniranja ali kakšnega izcedka tudi ne, včasih “špikne” v glavici pri “luknji”.

Delam tudi fizično in priznam, ob tem se ne najbolj pazim. Ostalih težav z zdravjem nimam. Podobna bolečina se mi je že kdaj prej pojavila v kakšnem dnevu tudi izginila – mogoče 5x v zadnjih 5. letih.

Glede na prebrano zgoraj, se mi dozdeva, da gre verjetno za vnetje, ne razumem pa, zakaj bi me v tem primeru bolelo tudi v medenici? Nakazuje to mogoče na začetek kile?

Naprošam vas za odgovor, ker zaradi upokojitve in menjave osebne zdravnice, le-te ne bom mogel obiskati do naslednjega tedna, ne vem pa, če je to primer za dežurnega zdravnika…

Iskrena hvala in lep pozdrav!

Niko

New Report

Close