Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine v modih

Bolečine v modih

Pozdravljeni,star sem 23 let in ze skoraj dve leti cutim nekaksno zatrdlino ali žilico pri desnem modu,pri obmodku,pri korenu penisa..na otip pod prsti ta bulica zdrkne,bezi pod prsti,kot nekaksna cista..Modo se mi zdi tudi manjse,skoraj vedno je stisnjeno,kot da bi del moda zašel in nikoli ni sprosceno..ta bula je bolj izrazita pri erekciji,takrat je se bolj otipljiva,žilice pa cutim tudi pri preponi na nogi,takoj desno od moda,kot da je use povezano z modi..velikokrat cutim tudi v anusu pekoc bolec obcutek,kot bi imel iglico nekje v presredku,imam pa tudi tezave pri spolnosti,motnje erekcije,slaba ejakulacija,kot da nebi bilo pritiska pri izlivu,pri spolnem odnosu pa erekcija splahne v dveh minutah..hvala vnaprej za odgovor

Spoštovani!

Lahko gre za razširjeno veno, kar ni nič posebnega. To na izliv in erekcijo v nobenem primeru ne more vplivati – razen psihično.

Če imate težave z obdržanjem erekcije med odnosom, poskustie enkrat ali dvakrat katero od zdravil za izboljšanej erekcije, da spet dobite občutek, da zmorete, in potem verjetno ne bo več potrebno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni, sem fant, star 19 let in že nekaj časa me občasno bolijo moda. Pravzaprav nisem popolnoma prepričan, kdaj se je vse skupaj začelo, bi pa rekel, da se to sedaj že vleče kakšen mesec ali dva. Pravzaprav sploh ne vem, če bi to sploh lahko imenoval bolečina. Če se moda dotaknem, me ne zabolijo, ampak v časo mirovanja me velikokrat nekako stisne v njih in me potem spusti. Prav tako imam včasih občutek, da me zraven boli tudi v predelu dimelj. Maja se mi je povečala leva bezgavka. Šel sem k zdravniku in so mi rekli, da je to najverjetneje zaradi pika klopa, ker sem ga prejšni dan dobil. Bezgavka je bila boleča nekaj dni, sedaj pa na otip ni boleča, a je še vedno povečana. Zdravniki so sicer rekli, da bo to zmanjševanje trajalo nekaj mesecev, a lahko bi rekel, da se od meseca junija ni niti malo zmanjšala in ostaja enaka. V zadnjem času se mi tudi zdi, da se mi je levo modo (ki je najbolj boleče) pomaknilo nekoliko višje, če nosim spodnjice. Brez spodnjic, po tuširanju, pa se mi spusti nizko, kot se je vedno poprej. Prav tako me velikokrat boli spodnji del hrbtenice, predvsem med spanjem in tudi če spim na trebuhu me moda v zadnjem času bolijo, ampak če se npr. med spanjem zbudim na otip niso boleča. Kaknih bulic nisem opazil. Velikost pa se mi tudi zdi, da je normalna. Imam pa še eno vprašanje … Ko otipam levo modo lahko za njem tačutim nekakšne črtice, kot da bi čutil mahne žile, pa me zanima, če je to normalno ali ne? V desnem modu kaj takega npr. ne čutim. Vedno se mi je zdelo, da so žile, sedaj pa nisem najbolj prepričan, ker sem prebral, da mora biti modo popolnoma gladko na otip. Teže v modih nisem zaznal. Pravzaprav me najbolj skrbi, da je to rak mod, zato bi bil najbolj vesel, če bi mi lahko svetovali. Hvala za odgovor, Žiga

Spoštovani!

Po opisu ne gre za raka, a bi bilo za to le otrebno moda vsaj pretipati in po potrebi opraiti UZ. Opisane spremebme bi lahko bile žile, kot so krčne žile na nogah, in ne predstavljajo zdravstvenga problema. Bolečin ne znam pojasniti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za odgovor. Še enkrat pa bi vprašal, če je torej normalno, da na levem modu čutim nekakšne žile?
Žiga

Spoštovani!

To so razširjene vene, ki praviloma niso problem. Ob naslednjem pregledu pri zdravniku, pokažite, da to oceni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni, star sem 16 let in na levem modu imam crno majhno zilo, sedaj me pa zanima od cesa je to imam? Ali je s tem kaj narobe? To crno zilo oz brazgodino tudo na case cutim da me boli, je to mogoce od britja (porez)? Hvala

pozdravljeni, star sem 16 let in na levem modu imam črno žilo oz. nek črn flek, deluje kot črna žila. in sedaj me zanima kaj je to, če je kaj nevarnega? ali je to mogoče samo zamašena žila ali mogoče od britja, da sem se porezal ali kaj podobnega? v levem modu čutim tudi nekakšno zelo majhno bolečino…. hvala

Spoštovani!

Po moje ne bo nič nevarnega. Ali lahko pošljepš sliko, da vidim?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

Star sem 40 let. Pred mesecem in pol sem zatipal bulo med modi in anusom (ni čisto na sredini, je bližje anusu). Bula je bila kar velika. Na otip ni bila boleča in ko sem jo malo stisnil, se je predrla in je ven stekel rumenkast “gnoj” nato pa kri. Bula se je potem močno zmanjšala. Čez nekja dni se je bula zopet povečala in sem postopek ponovil, da sem jo stisnil. Sedaj pa je bula manjša kot pred mesecem ne morem pa je več s stiskanjem predreti, da bi ven stekel gnoj. Že kar nekaj časa je velika kot lešnik.
Bulica me na otip ne boli, me je pa začelo resno skrbeti, ali je kaj narobe, ali morem obiskati zdravnika, ali je samo cista in bo čez nekaj tednov sama izginila in bom na vse pozabil?

Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Ali gre za zamašeno lojnico, tur ali absces…, pojdite na pregled k zdravniku. Mogoče zadošča, da vam s skalpelom predre, in se bo samo pozravilo, ali pa bi bilo treba zadevo izrezati pri kirurgu (v tem predelu je lokalna anestezija težko izvedljiva).

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

A ker samo od sebe se to ne pozdravi? Kakšne so lahko posledice, če ne bi šel k zdravniku?

Spoštovani!

Ker ne vidim, ne vem, za kaj točno gre, in poseldično ne morem predvideti, kako se bo razvijalo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Zdravo. Pred dvemi dnevi me je sošolec udaril v desno modo, Najprej me je bolelo, potem me ni več, Sedaj po dveh dnevih so me moda spet začela boleti. Ne bolijo vedno, Samo ko sedim, ali ko dvignem desno nogo.. Opaznih ni nobenih sprememb na modih. Ali je kaj hudega? Hvala za odgovor

Spoštovani!

Zaenkrat se naslednje tri tedne izogibaj le večjim naporom. Če bi modo postalo oteklo ali koža pomodrela, pa obišči zdravnika.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni. Na začetku sem imel bolečine v ledvenem delu hrbtenice, bolj ob boku. Nato se je pojavila bolečina v levem modu, ki je stalna in na dotik neboleče. Zatrdlin ne otipam. Zdaj se mi je pojavil še čuden oz. rahlo boleč občutek v trebuhu. Mogoče veste, za kaj bi šlo? Boli me tudi, ko ležim, vsepovsod.

Spoštovani!

Informacije so tako pomanjkljive, da ne morem nič reči. Če gre za nekajdnevne težave, potem bi lahko to pripisla kakšni virusni infekciji.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za hiter odgovor. Bolečine trajajo že približno 1 mesec. Ko ležim oz. spim, je veliko bolje. Ko hodim ali sedim, se poslabša.

Spoštovani!

Čeprav nimate lokalne bolečine, bi bilo smotrno obiskati zdravnika, saj bi lahko šlo za kakšno infkecijo prostate, obsemenskih vezikula ipd., npr. s klamidijami.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

pozdravljeni,

že pred časom se mi je desno modo privzdignilo in je bilo zelo boleče, nakar je bolečina v modu do jutr izplahtnela, zato nisme šel k zdravniku. ampak se je to čez kakih par dni ponovilo vendar v milejši obliki sem ga obiskal.. ta me je poslal k urologu, ki mi je predpisal da so prehlajena.. antibiotike sem pojedel in je bilo bolše.. vendar se je ponovilo… zdaj so večino časa vzdignjena in so na dotik boleča… ko pa se spustijo so pa na rahel dotik boleča in tudi čuti se vse žile okrog oziroma kot veliko žil(kot da bi se nekaj nabiralo skupaj okrog moda… kaj naj naredim…. imate kakšno mnenje. hvala za odgovor.
lep pozdrav

New Report

Close