Bolečine v modih
Pozdravljeni!
Sem 16 letni fant imam že nekje pol leta težavo ,to je bolečina v desnem testisu.
Obiskal sem splošnega zudravnika, ki me je napotil na kirurgijo zaradi suma kile.kirurg je to ovrgel in me napotil na UZ testisov tu ni bilo posebnosti.Priporočali so mi mirovanje in pitje urološkega čaja.Skrbi me kaj je to. Imam hude krče v testisih zdravnik pa pravi da ni posebnosti.
Hvala za odgovor!
Nejasni občutki in bolečine v modu se včasih pojavijo “kar tako”. Lahko so prenešene bolečine. Pri športnikih se bolečina v modo lahko prenes tudi iz okolišnjih struktur, npr. tetiv in mišic. Večinoma se jasnega vzroka (kila, spermato/variko/hidrokela so vam naredili doplerski UZ?) ne odkrije in težave same po sebi izzvenijo.
Matjaž
Pozdravleni!
Že pred tremi leti se je začel občutek nekakšne teže v modih, ampak sem mislil, da je to stvar odraščanja. Videl sem tudi razne prispevke po TVju in si jih vsake toliko pregledal, pa so bila gladka in ne boleča. V zadnjem času se je pa ta občutek teže rahlo povečal v levem modu. To čutim predvsem po športanju, večurnem sedenju in spolnem odnosu. Ponovno sem si pred dnevi pretipal zadevo in na zgornjem delu pri obmodku naše bulico velikosti večje buckine glavice (1,5mm2). Ne morem pa locirat ali se nahaja na modu ali na obmodku… kot bi bila vmes. Ko se je dotaknem je občutek, kot bi me rahlo stresla elektrika. Ta čuden občutek oz. bolečina nato še nekaj minut traja in mine. Sumim, da bolečina izvira prav iz te točke, ko pride do pritiska nanjo. Osebna zdravnica je na podlagi mojega opisa rekla, da gre verjetno za krčne žile in mi izdala napotnico za UZ. Kaj bi to bilo po vaših izkušnjah? Star sem 30. let.
Še eno dodatno vprašanjce… pred mesecem se mi je pojavila bolečina v zgornjem delu desne mečne mišice, ki se občasno seli med omenjeno točko in zadnjim delom kolena. Občutek je, kot nekakšen muskelfibr le, da ni posledica preforsiranja z obremenitvami. Na koži ni vidnih sprememb, da bi bile vidne žile ali kakšni izpuščaji, tudi na dotik ne boli.
Najlepša hvala za odgovor! Simon
Spoštovani!
Tudi sam bi pritrdil mnenju zdravnice, da bi najverjetneje šlo za razširjeno veno. Z UZ se bo dalo kar zanesljivo povedati, za kaj gre.
Nimam pregleda, kako in kaj z UZ v ljubljanskem okolišu. Najdete pa lahko kakšnega zasebnika, ki vas bo za plačilo pregledal v nekaj dneh.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Najprej bi se vam rad zahvalil za odgovor.
Me pa še zanima ali pri razširjeni veni ne bi zatipal cevčici podobnega tujka na modu? Namreč jaz čutim štrlečo, špičasto bulico, kot nekakšen vnet mozolj. Kakšen pa je postopek zdravljenja v kolikor je diagnoza zdravnice prava? Je stvar tudi nevarna oz. vpljiva na plodnost, hormone,… in jo je posledično potrebno čimprej začet zdravit?
Ponovno hvala za odgovor in lp, S.
Ponovno pozdravljeni!
Vzel sem si čas in ponovno pretipal zadevo. Občutil sem špičasto bulico v velikosti do 2x2mm pri vrhu zgornjega dela na zgornji strani moda, tik ob obmodku a ni del njega. Je trša od moda in ob pritisku nanjo sproži nenavadno in “zoprno” bolečino.
Zadnje čase čutim tudi ostro bolečino rahlo nižje od zadnje strani kolena v meču, ki si je ne znam pojasnit. Konec preteklega tedna pa me je začelo močno boleti tudi v predelu sklepa čeljusti na levi strani. Vendar bolečina ne izvira iz sklepa temveč nečesa za njim oz. v levem zgornjem delu grla/požiralnika. Močno bolečino občutim pri požiranju, kihanju, hitrem obratu glave. Na pritisk iz zunanje strani je občutljiv le del, kjer se s pritiskom čuti utrip. Ničesar pa od zunaj ni videti povečanega ali zatečenega. Edino bezgavka v ustih (tonsil) na levi strani (stran na kateri me tudi boli) je opazno večja, kot na sosednji strani. Ali je tu kakšna povezava med zgoraj opisano bulico in bolečino v vratu ter mečih?
Prilagam sliko lokacij vsega navedenega: http://shrani.si/f/3P/me/Vl7xWBf/vse.jpg
Zelo sem vam hvaležen za vse nasvete! Lep dan,S.
Spoštovani!
Oprostite za pozen odgovor! Hvala za nazorno pojasnitev lokacij.
Težko bi posmuli, da je ta zatrdlina kaj nevarnega, a bi bilo mogoče najbolje obiskati zdravnika, ki vas bo verejtno napotil na UZ mod, da se izključi nevarne zadeve. Mogoče gre za razširjeno veno.
Bolečina v mečih na tem mestu bi bila verjetno zaradi ventja ali natega mišic.
Bolečina v ustih na vratu pa je verjetno povezana s kakšno blažjo lokalizirano infekcijo, ki se je morala doslej pozdraviti.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni..
Tudi jaz imam čudne težave z modi zadnja 2 meseca. Levo modo me nekako trga včasih gre na presredek proti anusu. Več ali manj pa je bolečina ne velika ampak toliko, da mi že pošteno nagaja. Ta bolečina je nevem ali v levem modu, ob stegnu in modu nekje vmes . Gdaj me srbi to srbenje spominja kot na kako stvar, ki se celi naprimer. Boli me tudi križ dva meseca in leva noga …najbolj zgornji del kot da bi bolel kolk in stegno včasih tudi cela.
Pred pol leta sem imel neke težave z uriniranjem stalno polen mehur, kjer so mi pregledali dvakrat urin in niso našli ničesar. Zdravnica mi je vsekakor predpisala primotren, ker sem imel občutek tiščanja na vodo. Naj povem, da se je od takrat stanje nekako izboljšalo ampak, kot da se mi je preselilo na presredek in sedaj v levo modo in levo nogo. Star se 37 let. Ponoči so težave brez problema. Stanje se poslabša črez dan ubistvu se ztačne ze zjutraj. Ko sedim bi rekel je še slabše. Tako,da se ne morem več pošteno sprostiti me že skrbi da je rak itd…saj sem zelo paničen glede teh zdravnikov,preizkav itd… Na vodo hodim normalno, barva urina je normalna, gdaj imam občutek,da ima močan vonj urin. Sem ter tja občutek, da dobim znak za na vodo, čeprav sem šel pred 2 minutami. To opažam ko ležim na hrbtu. Tudi nekakšno ščemenje v modih ali pod modami občutim in v levi nogi. Upam, da nisem preveč vseskupaj zakompliciral, ker nevem kako se pravilno izražati za določene pravilne zdravstvene besede 🙂
Hvala za odgovor…
Pozdravljeni….
Že nekaj časa ima čudno bolečino v levem modu. Traja nekako že 6 mesecev. Imel sem tudi nekaj težav z mehurjem, kjer sem dobil tudi primotren. Ampak se mi dozdeva, da od takrat ni vse v najboljšem redu. Tudi spodnji del trebuha imam napihnjen. KO ležim na hrbtu imam občutek da me tišči na vodo. Na levem modu sem zatipal neko bulico cca v velikosti graha. To se ne nahaja v sredini moda ampak na vrhu moda proti trebuhu ne na spodnjem delu zdraven nekih žil, če se prav izražam. Spodni del trebuha me boli na levi strani anpak ne zmeraj občutek napihnjenosti. Pred tem me je križ bolel kar veliko časa sedaj je boljše, kot prej ampak imam pa te težave z modom. Zvečer ne hodim na potrebo pa tudi nič ne boli ko spim. Ko pa vstanem me čez dan to moti. Če to stisnem me malo zaboli , kot da mi žareva iz te bulice ali pa si samo mislim. Tega prej nisem nikoli opazil lahko,da je že bilo prej prisotno ampak me skrbi saj sem že tako zelo paničen glede tega parvzaprav vseh bolezni. Levo modo je tudi nekako bolj dvignjeno od desnega, kot da prevzema to modo nek položaj in hoče iti navzgor proti trebušni votlini. Boli me tudi občasno leva noga okoli kolka proti kolenu. Prosim za vaš odgovor ali je to kaj resnega, ker sem že res zaskrbljen. Do zdravnikov imam strah, že pregled krvi čakam nestrpno, če ga je treba vzeti itd…Bral sem , da so to lahko ciste ampak ali lahko tudi cist boli tako kot opisujem črez dan. Gdaj je boljše večina pa tako kot opisujem. Naj povem , da bolečina ni tako močna , da bi moral posegati po kakšni tableti za bolečine. Ampak sem že nekakonerazpoložen glede tega. Hvala za odgover.
Spoštovani!
Položaj moda je praviloma različen. Bočein v nogi ne bi povezoval z modom.
Če so boleča moda na otip, bi lahko šlo za infekcijo s klamidijo, in je potrebno dodatno antibiotičn ozdravljenje. Infekcijo je kar težko potrditi, a brez obiska pri zdravniku ne bo šlo.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Hvala za odgovor imam pa še eno vprašanje.
Moda na otip ne bolijo. Desno modo je normalno kot zmeraj levo pa nekako občutljivo ampak na dotik , če stisnem ne boli. Če pa ga rahlo zatrresem imam čuden občutek rahle bolečine. Bulica je na koncu moda , kjer pridejo nekakšne cevke ali žile, kot da je vmes teh žil in moda. Bulica je na dotik nekako neboleča, če jo pa stisnem nekako zaboli. Zanima me ali bi pri raku na modih imel še kakšne druge simptome ali bolečine itd… K zdarvniku se bom pa odpravil, ker me že skrbi ampak vsa sprašujem še za to vprašanje. To se vleče že cca 6 mesecev ta topa bolečina se ne hujša je zmeraj ta čas konstantna. Kot sem povedal zvečer me ne bolinič , ko spim. Bulica je nekako zmeraj ista lahko, da sem pred tem čutil majnšo, kot zrno riža potem se je pa do te mere povečala. Nekako čutim tudi, kot da bi imel na levi strani 20 cm navpično pod popkom ter 5-10 cm levo nekako tiščanje, kot da bi imel nekaj odveč noter vendar na otip ne začutim nič. Tudi sklepi me občasno bolijo ter vsake toliko me v prsih zatišči ter čuden občutek okoli pasa. Podvržen sem tudi stresom, depresiji, kot pravi zdravnica.
Hvala vnaprej za odgovor.
Lep dan želim.
Že tri mesece imam čuden občutek v desnem modu, kot da bi me nekaj tiščalo. To najbolje občutim, ko mirujem. Je zelo neprijeten občutek. Večkrat si moda pretipam in ne najdem nobenih drugih znakov, tudi nobene bolečine na dotik.
Se mi je pa včeraj pojavila pekoča bolečina na glavici penisa.
Kaj bi to lahko bilo?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!
lep pozdrav!
Lep pozdrav..star sem 23 let in ze nekaj casa cutim kot nekaksno bulico ali žilico pri desnem modu pri korenu penisa,kjer se penis zacne,pa tudi pri preponi cutim kot nekaksne zilice oz.zatrdline.. na dotik zdrkne pod prsti,kot nekaksna cista ki je veliko bollj opazna pri erekciji,to se mi vleče ze dve leti..imam tudi probleme pri spolnosti,motnje erekcije,ejakulacija ni mocna,brez pritiska,velikokrat cutim tudi v anusu bolecine,kot bi imel iglo,nekje v presredku..hvala za odgovor!