Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine v modih

Bolečine v modih

Tudi meni se že dober teden vleče moteča bolečina v presredku nižje spodaj in ja, ponoči je bolje, najslabše je ko sedim. Isto sem imel vneto cisto na levem modu, vendar ko me je osebni zdravnik naročil na ultrazvok, niso odkrili ničesar, ker je oteklina že splahnela. In tudi jaz imam desno modo višje od levega. Glede na to, da je ponavadi levo višje, je lahko to naključje? Imam 23 let.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

Katero je nižje, ni bistveno.

Bolečina v presredku je lahko povezana z vnetjem prostate, največkrat pa ne najdemo razloga.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Star sem 16 let in imam bolečine v desnem modu. Bolečine sem prvič začutil 24 ur nazaj in še isti dan obiskal dežurno zdravnico, ki je slutila da gre za vnetje. Dobil sem antibiotike. Zdravnica mi je izmerila tudi rahlo vročino. Na otip ne čutim nobene bulice in tudi zdravnica ni otipala nič posebnega, vendar me boli ves čas, enkrat manj, drugič bolj. Bolečino čutim tudi na zgornjem delu desne noge in okoli mod (samo na desni strani). Gre tu res za vnetje? Skrbi me da gre tudi za raka na modih.

Spoštovani!

Če je boleče na otip, potem gre skoraj povsem zagotovo za vnetje. Potreben je tudi popoln počitek – ležanje v postelji, dokler se bolečina ne zmanjša vsaj na tretjino začetne moči. Umirit se mora vsaj v treh tednih.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

To vprašanje se nanaša na mojega moža. Ne dolgo (cca 14 dni) nazaj je prvič začutil neprijetno bolečino v predelu dimelj (konkretno leve). To se je prvič zgodilo po turi s kolesom (cca 20km). Nato, pa se mu bolečina ponavlja mogoče 10x na dan, največkrat pri sedenju.

Opis bolečine je podoben, ko če bi te kdo brcnil ali “frknil” s prstom po dimljah. Na dotik, ni mogoče točno določiti bolečine le občutek, da je tam. Potem pa izgine, kot je nastala.
Na dotik ni občutiti nobene bule.

Hvala lepa za odgovor!

Spoštovani!

Ali se je stanje umirilo? Lahko je šlo za vente mišice po naporu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni

Imam težavo: star sem 15 in včasih me čez dan (pogosto začne tudi med masturbacijo) boli desno modo. Na levem imam varikokelo. Bil sem na pregledu in rekli so da je varikokela le v levem modu, desno naj bi bilo zdravo. Bolečina me skrbi, saj ni prijetna. Ali je lahko takšna bolečina pisledica prepogostega masturbiranja? Drugače ne opažam nobenih izboklin ali sprememb na desnem modu.

Hvala za odgovor že vnaprej

Spoštovani!

Iz povedanega ni razvidno, da bi šlo za kakšno bolezen, ki bi bila povezana z omenjeno bolečino. Nazadnje bi res lahko krčenje mišic modnika lahko povzročalo neprijeten občutek.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Tri dni me rahlo boli leva moda, danes sm opazil da če potipam zgornji del mode me zaboli, zdi se mi da imam majhno zrnce, občasno me boli tudi na levi strani v spodnjem delu trebuha.Okoli obeh mod so kot ene žile.
Jaz vedno ko imam kakšne težave ali pa me kaj boli se mi začne pojauljati stres,panika…
Mogoče je tudi od tega kaj.Star sem 14 let in ne bi rad imeu resnih težau z zdraujem že zdaj.Ali mislite da gre za kaj hujšega(rak,tumor….)?

HVALA ŽE U NAPREJ!

Spoštovani!

Če te še vedno boli, pojdi do zdravnika, da te pregleda, ker je boleča zatrdlina, ki jo tipaš, zelo verjetno vnet obmodek, ki se zdravi z antibiotikom amoksicilinom 2-3 tedne in stanje se umiri. Razširjene žile so verjetno varice, tj. razširjene vene, kar samo po sebi ne predstavlja nobene nevarnosti za zdravje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

kašnih 5 dni me rahlo boli v desna moda, tudi na dotik.
saj nevem kako bi opisal.. rahlo me boli in tudi na dotik.
Ali mislite da je to kaj hujšega?
star sem16 in imam punco ali je lahko tudi zaradi spolnosti?

Spoštovani!

Oprostite za pozen dogovor!

Če zatipate bolečo zatrdlino nad modom, ki do danes še ni popustila, potem pojdite k zdravniku, ker bi lahko šlo za vnetje obmodka. Sicer pa je manjša bolečina lahko posledica vzburjenj in spone aktivnosti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

sam sem pred časom prebolel vnetje obmodka levega moda, vsaj tko je bilo mnenje urologa. Po 3 tedenski terapiji tavanica, se je stanje umirilo. Na začetku je bilo tako hudo, da nisem mogel niti hoditi, nato pa se je popolnoma izboljšalo. Ko sem prenehal jemati antibiotik, so se bolečine vrnile, venadr ne tako hudo, boli me bolj v trebuhu in še to na način kakor da bi tam imel neko oteklino. Bolj je zadeva moteča, kakor boleča. Levo modo je vseskozi zelo občutjivo, na dotik še vedno rahlo boleče.

Bil sem tudi na UZ, ki ni pokazal nobene posebnosti.

Zanima me koliko časa trajajo ti simtomi bolečine oziroma ali se je moje vnetje sploh pozdravilo, kdaj bo izginila občutljivost.

Hvala.

Spoštovani!

Simptomi govorijo za to, da je vnetje še prisotno. Kljub negativnemu izvidu Uz, bi naredil še eno antibiotično kuro.

Moda in obmodek so nekaj tednov lahko še nekoliko bolj občutljiva, vendar brez psoebne bolečine na dotik.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,
imam blažjo bolečino v desnem modu (ne boli tako zelo vendar nekaj čutim) danes je drugi dan.

Sicer ne opazim nobenih posebnosti – ni otekline ali bolečine na otip.
V splošnem pa se ne počutim najbolje.

Od majhnega je desno modo nekoliko nižje (spomnim se zdravljenja spuščenosti mod)

ali je kaj nevarnega ali naj samo mirujem?

Hvala za odgovor

Spoštovani!

Sama občasna bolečina nam ne pove dosti. Če so moda na otip gladke površine tudi za kakšno rakasto bolezen ne govori.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Dober dan. Tudi jaz imam ta nadležen problem bolečih mod, vendar je pri meni nekoliko drugače kot pri članih, ki so opisali svoje bolečine. Spomnim se, ko sem bil majhen, me je vedno bolelo samo levo modo, ki je tudi nižje od desnega. Te težave so bile občasne in so trajale nekje do konca srednje šole. Potem je bil dolgo časa mir (kakih 5 let). Zdaj sem star 26 let in se mi zopet bolečina pojavlja, vendar v desnem modu. Do zdaj me je bolelo že kakih pet, šest krat in samo desno modo. Da vam še opišem bolečino: vedno me začne najprej bolet v spodnjem delu trebuha, vendar ne po celem delu, ampak desni del trebuha (to je znak, po katerem potem točno vem da me bo spet bolelo modo), no in potem bolečina počasi prehaja iz trebuha po preponi (po tistem snopu žil, mislim da se po angleško reče Spermatic cord) in v desno modo. Ta snop žil je tudi močno povečan glede na levo stran, če potipam. Potem bolečina vztraja v modu, tistem snopu žil in tudi v spodnjem delu trebuha. Na koncu, ko pa bolečina popušča pa zopet po enakem vrstnem redu, od trebuha do moda. Ne boli me nenehno, ampak me boli recimo pol do ene ure (močna bolečina), potem začne popuščat in neha. Potem je spet mir včasih dva tedna, včasih več, enkrat me je pa bolelo tudi po dveh ali treh dneh znova. Ampak ne boli me pa cel dan in tudi nikdar me še ni bolelo dva dni skupaj (zato tudi nisem šel še k zdravniku). Ali ste že imeli kak podoben problem? Oprostite za daljši opis. Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Spoštovani!

Domnevam, da imate razširjen venski pletež, kar samo po sebi ni problem. Če pa boste imeli zaradi tega probleme pri vsakdanjih opravilih, se oglasite pri zdravniku, da vas napoti k urologu, ki vam bo svetoval, če bi prišla v poštev kirurška odstranitev.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Mene pa zanima če je kaj narobe če imaš Levo modo višje od Desnega.(ker vsi pravijo da mora biti desno višje od levega.)
In včasi Levega tudi potegne skoraj do vrha če je zelo mrzlo Npr. če grem opraviti potrebo po zimi zunaj.

moj fant je imel podobne težave…svetujem pregled pri dr.kmetcu andreju v lj urološka ambulanta…zdravnik je rešil fanta, ga operiral…rak…začelo se je v celju z bulico nenevarno brez uz pregleda…zaradi mojega tečnanrjenja…smo šli dalje…priporočam do njega…!!!!

New Report

Close