Jana 709, 27.01.2024 ob 22:23
Spoštovani,
Hvala za odgovor, imela bi se eno vprašanje. Zanima me zakaj se mi po odvajanju tudi vedno pojavi obcutek , kot da so moje misice, ko se vsedem na zadnjico trde, kot da sedim na oteklin misicah. Ta obcutek bolečih in trdih mišicah čutim na obeh straneh ritnici. Imam tudi občutek napetosti oziroma živčnosti v teh mišicah. To kljub temu ostaja čeprav se redno sproščamo, delam vaje za sprostitev misic medeničnega dna.
Zanima me s cim še lahko poskusim, saj je stanje že pošteno načelo moje psihično stanje. Težko sedim, opravila sem tudi fizioterapijo za medenicno dno, kjer so mi pokazali vaje za raztezanje, vendar učinka ni.
Pri proktoloskem pregledu so bili bolecine pri mišici puborektalis in po poteh pudendalnega živca.
Zanima me ali obstaja kakšno zdravilo, ki bi sprostilo mišice medenicnega dna, saj jih kljub rednim vajam očitno ne morem sprostiti,Imam skoz povišan tonus v mirovanju je 4 od 10.
Ali bi bilo smiselno pridobiti se kakšno drugo mnenje in koga svetujete?
Lp
Lep pozdrav!
Občutki, ki jih navajate v bistvu lepo opišejo mišice v tenziji.
Morda poskusite še s kakšno nevrološko ali nevrokirurško obravnavo, psihoterapijo.
Spoštovani,
Ponovno se obračam na vas.
Že nekajkrat se mi je po odvajanju zgodilo, da v zadnjiku čutim, kot, da se nisem dovolj izpraznila.
Ko sežem z orokavicenim prstom v zadnjik, da si ga zmasiram občutim v višini kamor seže sredinec v zadnjiku kot, da je tam neko tkivo, ki povzroča ta občutek polnega zadnjika. Čez nekaj časa, ko zadnjik masiram pa se to tkivo, ki sem ga na začetku tipala nekako pomakne višje v notranjost zadnjika, tako, da ga ni več tipati in zadnjik je prost, tako, da ga lahko zmasiram.
Zanima me kaj bi to lahko bilo? Zadeva, ki se v zadnjiku tiplje ni boleča.
Lp
JANA709, 29.02.2024 ob 18:21
Spoštovani,
Ponovno se obračam na vas.
Že nekajkrat se mi je po odvajanju zgodilo, da v zadnjiku čutim, kot, da se nisem dovolj izpraznila.
Ko sežem z orokavicenim prstom v zadnjik, da si ga zmasiram občutim v višini kamor seže sredinec v zadnjiku kot, da je tam neko tkivo, ki povzroča ta občutek polnega zadnjika. Čez nekaj časa, ko zadnjik masiram pa se to tkivo, ki sem ga na začetku tipala nekako pomakne višje v notranjost zadnjika, tako, da ga ni več tipati in zadnjik je prost, tako, da ga lahko zmasiram.
Zanima me kaj bi to lahko bilo? Zadeva, ki se v zadnjiku tiplje ni boleča.
Lp
Pozdravljeni!
Opravite morda proktološko kontrolo za izključitev notranjih hemoroidov ali polipov.
lp,