bolečine v mišicah in kosteh
Pozdravljeni,
že en teden me bolijo mišice in kosti po celem telesu (ne vem točno kaj me boli bolj, mišice ali kosti, na momente boli tudi v mirovanju in to čutim kot zbadanje). Vročine nimam, prav tako tudi ne bolečega grla in izcedka iz nosu ali kakšnih drugih simptomov. Pretekle 4 mesece sem opravljala delo, bolj fizične narave (dvigovanje težkih paketov ipd.). Zanima me ali je možno, da so bolečine povezane s pretiravanjem pri delu in da trajajo tako dolgo ali je to kakšna viroza ali je vzrok kje drugje?
V soboto sem na nogi takoj pod mečami opazila tudi nekakšno bulo oz. oteklino…je možno, da je to otekla mišica in po kolikšnem času naj bi ta oteklina izginila, če je to v povezavi z mišico? Okrog otekline nimam nič rdečo, na pritisk je oteklina malo boleča, ampak zelo malo.
Koliko časa naj še počakam preden se odločim za obisk zdravnika oz. koliko časa so takšne bolečine normalne?
Najlepša hvala za odgovor.
Spoštovani!
Bolečine so lahko posledica napora ali viroze. Sedaj bi morale že izzveneti.
Če imate bulo na zadnji strani kolena, gre za cisto sklepne ovojnice, ki vam jo bodo kirurgi ali ortopedi odstranili, če vam bo delal veliko preglavic. Sicer pa jo lahko pustite tudi tako, kot je.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni,
imam problem, ki močno načenja moje živce. Pred dvema mesecema sem zbolela za gripo in nato še za virusno pljučnico, tri tedne po njej sem prebolela še eno lažjo virozo.
Pri pljučnici sem dobila Sumamed, pri virozi pa Sinecod. Po jemanju Sinecoda sem imela teževe s kislino in začela jemati Ranital. Drugi dan jemanja sem dobila bolečino v pljučih, ki sem jo čutila na vdih in tudi na otip (bolečina se je širila od žličke proti vratu). Imela sem občutek da bolijo rebra. Ta bolečina je bila po nekaj urah le na še na otip, ki pa je ostala še nadaljnje 4 dni. Za tem so se mi začele pojavljati bolečine v rami, trtici, hrustanec na nosu, zapestje, komolec, ključnica.Bile so kratkotrajne. Ali je zabolelo in nehalo ali pa je bolelo krajši čas. Prejšnji teden smo bili z družino v toplicah pa sem dobila bolečine tudi na koncu treh prstov in občutek mravljinčenja, ki je trajal nekaj dni in minil. Danes občtim le top sredinec, čisto na koncu prsta. Ostale bolečine so se omilile, vendar ne povsem.
Čemu naj pripisujem vse te bolečine? Posledica po zaporednih virozah ali naj me začne skrbeti?
Zdravnica mi je rekla da je to lahko po virozi vendar bi moralo po nekaj tednih miniti. danes je 5 tednov od moje zadnje viroze, pa se stvari še niso povsem umirile.
Naj povem še to, da imam po vsem težave s psiho – zdravnica pravi anksioznost. In le še to, včeraj sem se po dolgem času odločila da začnem teči, počutila sem se odlično, ko pa sem prišla domov, sem na otip čutila dokaj močno bolečino v desnem spodnjem predelu reber in pod njimi. Danes bolečino še čutim, vendar je milejša.
Že vnaprej hvala za vaš trud in odgovor.
Nina
Spoštovani!
Iz povedaega težko psotavim kakšno deiagnozo in mnenje. Nagibam se k temu, da gre za prehodne težave, ki so lahko povezane s prejšnjo boleznijo, ali pa tudi kar tako brez konretne viroze ali napora. Če v naseldnjih treh mesecih stanje ne bo bistveno boljše, se pogovorite z zdravnico.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik