Bolečine v mišicah in kolenih
Pozdravljeni!
Stara sem 51 let. Že več mesecev me bolijo noge – kolena in pa stegna. Najmočnejše bolečine so v zadnjih stegenskih mišicah (ali kosteh), predvsem, ko sedim. Če moram sedeti nap. pol ure, so bolečine skoraj neznosne in moram vstati. Naj povem, da sem pred cca. 3 meseci začela z vajami za stegna (počepi, pokleki na eno koleno..) Takrat so se nekako začele te bolečine stopnjevati. Že pred tem sem redno fitnisirala in prehodila v povprečju 3 do 5 km vsaj petkrat na teden. Ko sem zdravnici pred dvema mesecema povedala, da me noge močno bolijo, mi je rekla, da bodo že nehale. Vendar pa se bolečine samo stopnjujejo. Boleče so tudi sprednje stegenske mišice, vendar te le, ko vstanem iz sedečega položaja. Fizioterapevtka mi je rekla, da bi bile lahko vnete sedelne mišice, ampak bolečine se vleče že tako dolgo.
Prav tako me boli na levem delu v predelu križa, od tu gre močna bolečina po zunanjem delu stegna.
Zadnji mesec pa imam boleče tudi sklepe na prstih rok. Ko se zjutraj zbudim, le s težavo pokrčim prste, ko jih malo razgibam je bolečina manjša, vendar pa prisotna skozi ves dan.
Jemala sem tablete proti holesterolu LESCOL LX80 vendar sem jih pred 14 dnevi prenehala, ker sem brala, da lahko vplivajo na bolečine v mišicah. Poleg tega redno jemljem tablete proti sladkorju Glucophene, za delovanje ščitnice Euthyrox, aspirin za redčenje krvi ter Loristo proti visokemu krvnemu tlaku.
V zadnjih petih mesecih sem shujšala 12kg, sedaj imam 88 kg.
Prosim vas, če mi na podlagi podatkov, ki sem vam jih napisala lahko podate vaše mnenje.
Hvaležna bom za vaš odgovor.
Lepo vas pozdravljam
Spoštovani!
Najbolj verjetno gre za posledice vadbe, čeprav bi bil lahko vzrok tudi antilipemik, a potme bi se stanje pojavilo z njihovim jemanjem in ponehalo po prekinitvi. Podobno bi k temu lahko prispevalo tudi premajhno delovanje ščitnice, oz. prenizek odmerke Euthyroxa.
Mišične bolečine oz. bolečine kit in vezi se lahko vlečejo več tednov.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
pozdravljeni!
stara sem 17 let, gibams e kolikor je potrebno za delo na kmetiji, ne športam, včasih s eprisilimk telovadbi, ali pakadar imamvoljo. Pred kratkim sem začela telovaditi z. sem delal vaje za zadnjico n stegna (nekakšni počepi) in semjih naredila 100 na dan, polovico zjutraj in polovico zvečer, zjutraj me noge niso bolele kaj veliko in sem vseeno naredila par teh počepov, n