Najdi forum

bolečine v medenici/simfiza

Pozdravljeni,

Po prvi nosečnosti (pred tremi leti) so ostale bolečine na področju simfize. Bolečine so bile prisotne že med nosečnostjo in naj bi načeloma izginile po porodu, vendar se to ni zgodilo. Od takrat občasno čutim premike kosti na področju simfize (če npr. ležim na boku), bolečine so večje, če veliko hodim (sploh navkreber). Pred 4 meseci sem drugič rodila. Težave med nosečnostjo niso bile tako hude, je pa zanimivo, da imam s simfizo oz. bolečinami večje probleme sedaj (oba poroda sta bila s CR).

Stalno je prisoten tudi nakakšen “musklfiber” notranjih stegenskih mišic. Občasno, da se mi tudi nekaj “zatakne” in potem je pri hoji stalno prisotno špikanje (na isti točki giba). Včasih je to špikanje na enem mestu, drugič na drugem… Občutek imam da gre za popolnoma nestabilno medenico.

Po prvi nosečnosti sem opravila RTG (izvid: heterogena struktura ob simfizi pubis – stanje po osteitisu ali simfiziolizi?) ter MRI (Izvid: Sinhondroza med obema sramnima kostema je deformirana. Položaj desne malo višji. “Sklepne” ploskve so naplaščene, neravne z eno večjo erozijo na desni in manjšo na levi ploskvi. Hrustanec sindezmoze je stanjšan.

Obiskala sem ortopeda, ki pravi, da se ne da narediti nič.

Prosim za vaše mnenje. Ali je mogoče stvar kako “sanirati”? V tem primeru bi se seveda z veseljem naročila v vaši ordinaciji v Ljubljani.

Gre za spremembe v sklepih medeničnih kosti in sicer za anatomske spremembe, kjer žal tudi z manualno medicino ne moremo pomagati.
Morda bi pomagala rahla telovadba za krepitev trebušnih in medeničnih mišic, kar bi morda vsaj nekoliko stabiliziralo spodnji del hrbtenice, morda bi pomagala kaka vrsta fizioterapije za krepitev teh mišic, prav velik izbor možnih terapij, kot vidite, žal ni.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close