Najdi forum

Bolečine v mečih

Pozdravljeni,

zadnje 3 tedne se soočam z bolečinami v mečih. Bolečina se je pojavila v obeh mečih in sicer je najbolj izrazita kadar stojim takrat imam kot nekakšen občutek zategovanja mišic. Najprej sem mislil, da gre za nekakšen muscle fiber in sem pričel jesti magnezij. Ker to po 10 dneh ni pomagalo sem pričel z masažami in kopelmi vendar tudi to ne pomaga. Vmes sem uporabljal tudi ibubel combo, ki prav tako ni imel učinka. Bolečina se je sedaj po 3 tednih nekoliko umirila vendar se še vedno pojavlja kak dan bolj kak dan manj. Včasih v desni, včasih v levi nogi in včasih v obeh. Prav tako se je bolečina včasih pojavljala pod in včasih za kolenom kot bi potovala. Pri hoji sem imel bolečine na začetku sedaj je bolje in pri hoji bolečina več ni tako izrazita. Bolečina ni prisotna kadar ležim razen v prvih dneh takrat je bolečina bila prisotna, če sem v ležečem položaju imel stegnjene noge. Včasih se mi bolečina pojavi nenadno pri kakšnem gibu in pa običajno se še vedno pojavi po več minutnem stanju na miru takrat mi ponovno prične zategovati mišice v mečih. Opažam, da mi težave povzroča tudi sedenje saj mi noge pričnejo mrtveti potem ko vstanem pa mi ponovno zategne mišice v mečih.

Seveda sem večkrat kontaktiral tudi zdravnico glede te težave, ki pa v teh časih očitno nima posluha za moje težave in mi je priporočila b-complex, ki pa prav tako po nekaj dnevih jemanja nima nobenega učinka.

Skratka vljudno prosim za mnenje kakšnega specialista.

Že vnaprej hvala za odgovore.

Spoštovani!
Svetujem EMG spodnjih okončin in UZ ven.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close