Bolečine v levi nogi že pol leta
Pozdravljeni!
jaz pa imam sledeč problem…
Vse se je začelo junija, ko me je leva noga začenjala boleti na vsakih par dni, takrat sem mislila, da bo ta bolečina izginila…
Septembra so se pa te bolečine pojavile vsakodnevno in tudi ponoči, zato sem začela najprej vzemati po 2 nalgesina na dan za lajšanje bolečin, zdaj je pa ta bolečina tako močna, da sem pristala že na 4-5 nalgesinih dnevno. Lekadol mi ne pomaga dolgotrajno, mogoče za kakšno uro…
Kako naj opišem to bolečino v nogi? Začne se v levem zadnjičnem delu in me boli vse preko stegnenice do kolena, včasih me pa tudi palec in stopalo na levi nogi boli. Bolečine ne znam opredelit, ne vem ali me boli kost ali živec, je pa bolečina močna, še posebaj ponoči in zato se tudi večkrat ponoči zbujam zaradi tega. Te tablete mi pomagajo pri lajšanju bolečin, ampak vedno več jih moram vzemati, da me neha boleti…
Bila sem pri ortopedu, dal mi je napotnico za MR, ultrazvok, nuklearno medicino, rentgen. Bila sem že samoplačniško na MR hrbta, nakar niso nič ugotovili(živec ni vkleščen…), tam so bili pa začudeni, da mi ortoped ni dal napotnice tudi za EMG raziskavo, kjer naj bi videli, če je kakšen živec vnet… Zdaj pa še čakam, da pridem na vrtso še za druge preglede… Splošna zdravnica mi ni želela napisati na napotnice, da je to urgentna zadeva, kar sem zelo razočarana, saj se že 3 mesece jem tablete, zaradi katerih si uničujem želodec, saj sem že večkrat bruhala…
Kaj je sploh urgentno v mojem primeru? Če bi šla na urgenco ponoči, ker ne morem zaspati od bolečin, ali mislite, da bi me sprejeli in poslali na nadaljne preiskave? Na koga naj se obrnem za pomoč?
Res sem obupana, bojim se tudi, da je lahko kaj hujšega v ozadju, zato je zame vsak dan pomemben…
Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore in pomoč.
Živijo!
V tem času sem še bila na ultrazvoku in EMG pregledu noge in je bilo vse u redu.Živci se dobro odzivajo, tako, da v tem ni težava.
Zdravnik, ki je delal EMG mi je rekel na podlagi izvida, da niso dobro opravili dela, saj mi niso pregledali celotnega hrbta. Predlagal je da naredim še MR hrbta- prsni del, ledveni del, ter MR medenice. Pa tudi scintigrafijo skeleta na nuklearni medicini.
Upam, da bodo končno ugotovili, kaj je narobe, ker že to preveč dolgo traja. Bojim se, da si bom telo uničila, ker jemljem že konstantno 4 mesece Nalegsine…
Prosila bi pa vse, ki veste ali imate nasvet za še kakšno dodatno raziskavo, da mi prosim sporočite. Rada bi čimprej ozdravela.
Hvala,
Lp
Pri vas gre verjetno za naraščajoče bolečine zaradi mišičnega pritiska na živec, pri čemer ocenjujem, da živec ni vkleščen.Smisla v vse večjem jemanju tablet ne vidim in vam svetujem, da se naročite na vam najbližjo ordinacijo manualne medicine.
Ordinacije:
http://www.mo-gy.si/man-medicina/ordinacije/
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Prejšni teden sem dobila izvide od MR ter od Scintigrafije skeleta.
Na scintigrafih sem dobila sledeči izvid:
– kopičenje snovi v levem acetabulu
– degenerativne spremembe?
– drugo?
Na MR so mi pa odkrili nekaj nepravilnosti v križnem delu, ampak se ne spoznam dobro na izvide, kaj bi pomenilo… Ortoped naj bi pogledal, če to vpliva na bolečino v nogi.
Bolj sem zaskrbljena za izvid scintigrafije, da ni kaj narobe v kolku…
Kaj mi predlagate, da še naredim, kakšno dodatno preiskavo?
Bolečina je še vedno prisotna in vedno bolj me boli…
Hvala,
Lp
Scintigrafija pravi, da gre za spremembe v levem kolku, kakšne so te spemembe pa ni razvidno. Očitno ta preiskava ni bila dovolj, da bi lahko ocenili stanje vašega kolka, potrebna bo morda Rtg. preiskava, kjer bo gotovo videti več. Po moji oceni s kolkom ni nič hudega, bolečine v nogi verjetno izvirajo iz ledvenega dela hrbtenice.
Z Rtg. sliko kolka se lahko oglasite tudi v naši ordinaciji.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Danes sem naredila rentgen kolka in izvid je sledeč:
Oblikovanost obeh kolčnih sklepov je normalna, nakazani so le znaki nekoliko večje pokritosti zadnje stene acetabuluma obojestransko. Sklepne špranje so na AP posnetku in na stranskem posnetku pod obremenitvijo b.p.
Zdravnik mi je dal napotnico za MR artrografijo levega kolka, na podlagi tega se bodo odločili ali pride v poštev artroskopija.
Pregledal mi je tudi kolk kjer je zapisal: v statusu ugotavljam, da je levi kolk resnično boleč v skrajni fleksiji, ki je nekoliko omejena, predvsem v kombinaciji z notranjo rotacijo, ki je prav tako omejena. Fabere test je pozitiven z razdaljo od podlage več kot 40 cm.
To se že preveč časa vleče, bolečine so vedno hujše, še posebaj ponoči, kjer so bolečine še povečajo, kot da bi dobivala krče v nogi… Bojim se da bom postala odvisna od Nalgesinov, ker vsak dan vzamem po 1 nalgesina pred spanjem, pa ponoči še enega ker me bolečine v nogi zbudijo…
Ali mi lahko prosim pomagate pri vas ali svetujete kaj naj še naredim?
V primeru artroskopije, koliko časa se okreva in kakšne so posledice?
Kje lahko hitro pridem na vrsto za MR atrografijo?
Hvala za vse odgovore in nasvete.
Na izvidu Rtg. ne vidim težjih sprememb. Ponavljam, da po moji oceni (isto vam je napisal že tudi dr. Evdakov) vzrok problema ni v kolku ampak v ledvenem delu hrbtenice.MR in artroskopija v tej fazi nista nujni, čas bi bil, da pričnete z zdravljenjem, saj vam od samih raznih preiskav ne bo nič bolje. Vidim namreč, da si dopisujemo že 3 mesece, pri čemer vas pošiljajo le od preiskave na preiskavo, v tem času pa niste pristopili k nobeni metodi zdravljenja.
Napisali smo vam že, da vam z manualno medicino zelo verjetno lahko pomagamo, natančnejše ocene pa vam lahko dam po pregledu.
Lep pozdrav,
Lepo pozdravljeni!
Sama imam zelo podobne težave,kot Lara23.
Žal to traja skoraj že dve leti.En kup preiskav,nič doročenega.Pri MR je bil izvid degenerativne spremembe L4-L5.
Dobila sem tudi blokado v križni del,šele takrat pa je bolečina postala močnejša(od križnega dela,pa do stopala desne noge)Priporočali so mi še tri blokade v hrbtenico,ampak sem odklonila.
Tudi poskusi pri različnih alternativah,žal mi niso pomagali.
Tako stopam po slepih ulicah in iščem rešitve.
Kaj mi predlagate???
Hvala
Lp lana
Predlagam Vam isto kot Lari – da čimpreje pridete na pregled, da natančno določimo vzrok vaših bolečin in vidimo, v kakšni meri lahko pomagamo. Po prvi oceni je vaša diagnoza indicirana za manualno terapijo.
Lep pozdrav,
Živijo!
Začela sem s terapijami na manualni medicini pri Dr. Kotovu…
Pri prvem pregledu sem prinesla vse izvide, Dr, Kotov jih je pregledal in naj se ne bi nič kaj takega videlo… Potem je sledil še pregled, kjer sem sem ležala in naj bi Dr. Kotov ugotovil, da mi mišice pritiskajo na bedrni živec… Potrebovala naj bi 8-10 terapij, da se bolečina odpravi…
Na 4 terapijah sem že bila, pa me še vedno boli…
Kdaj lahko pričakujem izboljšanje? Mislila sem, da me bo do zdaj vsaj kaj manj bolelo…
Govoril sem z dr. Kotovim, ki ocenjuje, da je zdravljenje ustrezno in da bo dalo rezultate najkasneje po 5. terapiji. Gre namreč za bolečine, ki so bile prisotne že dlje časa in jih je nemogoče odpraviti na hitro.
Vse informacije, ki jih želite, lahko dobite od dr. Kotova pri terapiji, če je kakršenkoli nesporazum glede jezika, naj vam pomaga sestra na recepciji.
Vsekakor predlagam, da ste vztrajni in nadaljujete s terapijo.
Lep pozdrav,
Končala sem pred kratkim z 8. terapijo, 1 teden že delam vaje za hrbtenico in nogo, ki mi jih je predpisal Dr. Kotov, zaenkrat ni rezultatov…
Bolečina je enkaka, odmerki tablet so enaki, ponoči se še vedno zbujam zaradi bolečin v nogi( vsaj 2krat na noč)…
Zdaj pa ne vem, če je bila diagnoza sploh pravilna v mojem primeru, pritsik mišice na bedrni živec… S kakšno raziskavo se lahko to sploh vidi oz. ugotovi?
Hvala za odgovor…
Lep pozdrav
Ocenjujem, da v tem času ni potrebno na dodatne preiskave, izvajajte vaje, kot Vam jih je predlagal dr. Kotov in stanje bi se moralo izboljšati. V dogovorjenem času pridite na kontrolni pregled in upam, da bo z vami bolje.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
vsem, ki ste že obiskali katero od ordinacij MO-GY in ocenjujete, da se vaše stanje po koncu zdravljenja ni izboljšalo, ste vljudno vabljeni na brezplačen posvet pri zdravniku, kjer ste se zdravili. Pomembno je tudi, da ste opravili celotno število predpisanih terapij, velikokrat se namreč zgodi, da se med samimi terapijami pacient že počuti bolje in z njimi preneha ter s tem ne zaključi ciklusa zdravljenja.
Lep pozdrav,