Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Bolečine v levi dojki

Bolečine v levi dojki

Pozdaravljeni!
Bolečine predvsem v levi dojki oz. v predelu nad njo proti pazduhi so se začele pred 3 meseci, približno od takrat ko sem se začela intenzivneje ukvarjati s tekom. Tečem na igrišču (krog je 200m) 3-4 na teden pretečem 5km ali več (do 10 km). ali bi bilo možno, da je leva roka (ki je pri teku po krogu zunanja) bolj obremenjena in me zato bolj boli in je več “mišic”?!Bolečina ni ostra, huda je nek čuden občutek velike dojke, ko pa stisnem prsno mišico se mi zdi, da je tu nekje (podobna je “musketfibru).Bolečina je neprijetna, moti me pri spanju na levi starni.Imam mireno približno 1 leto, dojke so bolj občutljive, ampak pri levi je še nekaj drugeega. danes sem obiskala splošno zdravnico, ki mi je dojki pogledala in ugotovila več tkiva nad dojko proti pazduhi na levi stani, kot pa na desni. svetovala mi je UZ, samoplačniško sem dobila datum 16.9. mene pa skrbi zelo. Imam Otroka 11 in 5 oba sem dojila (1 leto, 1,5 leta). Stara sem 38 let. Hvala za odgovor in lp Mary

Zastavila ste mi kar nekaj vprašanj, na katere pa se preko interneta ne da odgovoriti. Lahko samo podam moje mišljenje glede napisanega.
Verjetno ne gre za nič hujšega, vendar bi sama na vašem mestu vsekakor naredila nekaj osnovnih preiskav. Datum za UZ dojk že imate, k temu bi dodatno naredila tudi metodo BreastScan. Metodi se med sabo odlično dopolnjujeta. Po potrebi (glede na rezultate) obeh metod, pa je včasih potrebno narediti tudi še dodatno diagnostiko.
Lahko, da gre samo za večjo občutljivost dojke, zaradi uporabe Mirene – ob večji fizični aktivnosti, se le ta potem intenzivneje pokaže. Lahko, da gre za težave, ki izvirajo iz hrbtenice (tukaj vam lahko pomaga zdravnik ortoped, manualni terapevt, športni maser). Lahko, da gre za zastajanje limfe v omenjenem predelu. Rekla ste, da je v predelu nad dojko ter proti pazduhi tudi več tkiva (tukaj vam lahko pomaga limfna drenaža, refleksoterapija, manualna terapija).
Tako, nanizala sem vam nekaj možnosti, kje bi lahko bil vzrok vaših težav. Se pravi, na prvem mestu je potrebno izločiti eventualno bolezen dojke in potem poiskati vzroke, za nastalo težavo.
Upam, da sem vam vsaj malo pomagala z odgovori in vas v upanju na najboljše vas pozdravljam,

Hvala za odgovore.Kje je možen pregled z Breast scan metodo. V kamniku najbrž ne, kje se lahko naročim?
Hval in lep pozdrav!
Marija

Pregledi se izvajajo v Ljubljani, enkrat mesečno tudi v Mariboru ter Novi Gorici.
Več o tem si lahko ogledate na http://www.mo-gy.si.

Pozdravljena dr!
Že kar nekaj časa imam težave z zdravjem.Opravila sem vse možne preiskave od uz trebuha mamografije kolonoskopije gastroskopije itd.Februarja sem bila pri ortopedu,ki mi je našel neko spremembo v medenici in me poslal na scintigrafijo skeleta,ki sem ga opravila 16 marca letos.Izvid se glasi.Močno zvišano patološko kopičenje v desnem kolčnem sklepu ter obeh sternoklavikularnih sklepih aktivnega procesa v skeletu ni.
Mnenje vnetno-degenerativne spremembe v velikih sklepih aktivnega procesa v samem skeletu pa ni.Mene zanima kako se to zdravi,saj imam pekočo bolečinov hrbtu in pod rebrnim lokoma,sem utrujena in imam slabo počutje.Za vsak odgovor vam bom hvaležna.Hvala in lp

Ta tem forumu se ukvarjamo z vprašanji preventive in diagnostike dojk, zato vas prosim, da svoje vprašanje zastavite na sosednjem forumu Manualna terapija ali ortopedija.

New Report

Close