bolečine v levem predelu glave
Pozdravljeni,
od lanskega oktobra se soočam z bolečinami v levem zadnjem delu glave, bolečina se širi od zadnjega dela glave proti ušesu oziroma za njim, pod čeljustjo ter včasih do leve sence.Včasih boli samo v levem ušesu, čeprav ni vneto.Gre za topo bolečino, prisotno kakšen dan manj, kakšen dan več. Bolečina se nekako seli, vedno pa boli na teh predelih.
Konec nov 2024, sem opravila mr glave, izvid v mejah normale in drobna cista v hipofizi- najverjetneje intraselarna Rathkejeva cista. Tudi orl pregled v dec 2025 je bil brez posebnosti.
Zdravnica mi je predpisala najprej naglesnin forte za 14 dni, malo je omilil bolečino, ne pa odpravil. Zdaj sem prejela še zdravilo Lyrica 75 ml.Trenutno sem vzela prvo tableto, žal se pa ne počutim ravno najboljše po njih.
Sicer imam težave z vratno hrbtenico, mr je bil pred cca 2,5 leti, venda naj bi bile določene spremembe nižje na C5-C6-C6-7.Diagnosticirana mi je bila tudi kalcinacija rame na štirih mestih.
Stara sem 52 let, sedeče delo.
Bi mogoče lahko bil razlog tudi prepih, ki bi pustil kronične posledice. Namreč v zadnjih mesecih sem v slubži bila izpostavljena manjšemu prepihu, ki ga skoraj nisem čutila, vendar je bil prisoten.
Kaj lahko še storim v mojem primeru?
Hvala za odgovor.
Spoštovani!
Težave lahko izvirajo tudi iz vratne hrbtenice, tako da svetujem kontrolno MR preiskavo vratne hrbtenice in nato z izvidi pregled pri ortopedu. Svetujem vaje za vratno hrbtenico, ramenski obroč in oblopatično muskulaturo za mišice trapecius, romboide in serratus anterior, vaje na fitnesu, z elastiko. Svetujem tudi prilagoditev delovnega mesta. Opravite še FTH v ZD (UZ, laser, MGT, IF, TENS).
Lep pozdrav!