Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine v levem delu glave – za kaj gre?

Bolečine v levem delu glave – za kaj gre?

Pozdravljeni. Sprašujem v imenu mame. Mama že dva dni pravi, da jo boli celotna leva stran glave – lica, mali možgani, vrh glave, tudi ob pritisku na senca. če se je dotaknem kjerkoli na levi strani glave, jo zaboli. ne boli je vrat. danes jo nekako čez dan spremlja omotica oz. vrtenje in slabost. opazila je tudi nihanje krvnega tlaku. za bolečino v glavi misli, da je krivo odprto okno, pri katerem je nekaj zadnjih dni delala (okno so odpirale sodelavke). lahko poveste, kaj bi to lahko bilo? zakaj nihanje krvnega tlaka? stara je 40 let. je možno, da je to vnetje trovejnega živca?

lp

Spoštovani!

Opravičujem se zaradi zamude pri odgovorih.

Kakšno je stanje sedaj? Če je šlo za vnetje mišic in kit, potem bi moralo biti že veliko boljše.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

V drugi polovici novembra bo izšla zbirka treh priročnik z navodili za bolnike http://www.drmed.org/index.php?k=4&n=551.

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni zopet po 3 mesecih.

Takrat se je stanje izboljšalo po nekaj dneh, vendar sedaj jo spet boli leva stran glave in levo oko. Sedaj od včeraj, torej, 2 dneva. Do sedaj je mislim da, ni bolelo, sedaj pa se je bolečina vrnila. Je možno, da je to zopet posledica mraz (zadnji teden je bilo dokaj mrzlo in ona se običajno zunaj giblje brez kape)? A priporočate obisk pri zdravniku, ali naj počakamo, če bolečina mine v naslednjih nekaj dneh in šele potem obisk zdravnika, če se stanje ne izboljša?

Hvala in LP

Spoštovani!

Če ne bo bolje, naj se vsekakor oglasi pri zdravniku. Lahko je šlo ponovno za vnetje. Ali je boleče na otip?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Izšla je zbirka treh priročnikov z navodili za bolnike. Vprašajte vašega zdravnika, če jo že ima, da vam lahko natisne navodilo za vaše zdravstvene težave http://www.drmed.org/index.php?k=4&n=551.

Pozdravljeni. Bolečina še kar traja, na dotik jo boli bolj. Sedaj je rekla, da jo nekako “hoče” boleti tudi desna stran.

Zanima me, če gre tu za kaj hujšega? Namreč, očetov sodelavec je bojda tudi pravil, kako ga boli mislim da leva stran glave in nasploh celotna leva stran telesa in je potem po nekaj dneh ali enem tednu umrl zaradi možganske kapi… Je bolečina v levem delu glave lahko povezana s čim hujšim (kot v primeru očetovega sodelavca), ali gre le za vnetje (glede na to, da je bilo pred 3 meseci podobno kot sedaj…)?

LP

Spoštovani!

Bolečine ne napovedujejo kapi.

Naj se le oglasi pri zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Izšla je zbirka treh priročnikov z navodili za bolnike. Vprašajte vašega zdravnika, če jo že ima, da vam lahko natisne navodilo za vaše zdravstvene težave http://www.drmed.org/index.php?k=4&n=551.

pozdravljeni…

imam eno težavo…zadnje 3 tedne se mi dogaja, da mi prične pod levim očesom vlečti obraz, kot da bi me nekaj zategovalo…potem si ves čas manem oko in se prijemam za lice…postanem panična, mislim si da me bo kap…

prosim pomagajte mi, kaj je to???

Spoštovani!

To ni os znaki, ki bi napovedovali kap. Verejtno gre za kakšno vnetje spodenje veke. Če je hudo nadležno, se oglasite pri zdravniku, da preveri in vam ev. napiše kakšno zdravilo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Živjo,

imam glavobole v levi polovici glave. Na obraznem delu nimam bolečin. Bolečine so se mi začele pojavljati pred približno dvemi tedni, ampak takrat niso bile tako močne kot sedaj. Sedaj pa me boli čez cel dan. Bolečine se mi pojavljajo od senc pa vse do vratu. V vratu me zaboli, ko se na hitro premaknem ali pa ko pogledam na desno stran ali navzdol. Kaj bi to lahko bilo?

Lp

Tudi meni se že kar dolgo pojavlja nekakšno špikanje v levem delu glave, nekje zadaj malo stran in nekoliko višje od ušesa. Zanimivo je to, da se rahlo špikanje pojavi( ne vedno) pri premikanju glave v levo ali ko ležim in se obrnem(verjetno malo bolj sunkovito) in tudi takoj mine, traja samo tisti trenutek. Prav tako se mi to špikanje pojavi, ko se dotaknem z roko na levo stran brade ali lica( ne tam, ampak prav tako v levi polovici glave, kot sem opisala). To traja že kar dolgo, zdi pa se mi, da nekje od takrat, ko sem začela izvajati tibetanske vaje Vrelec mladosti. Izvajam jih že približno eno leto in vem, da me je na začetku začelo špikati, ko sem vaje izvajala, to je potem minilo in kasneje se je začelo vse to čudno špikanje kot ga navajam. Ne vem ali bi bilo povezano stem ali je kaj drugega.?
Lp in hvala za odgovor

Pozdravljeni,
izvor take bolečine je kostnomišični in ni nič nevaren. Z vadbo se bo počasi tkivo tako razgibalo, da ne bo več boleče. Zato z vajami nadaljujte, ne delajte samo kakšne vaje, pri kateri vas že med vadbo zelo boli. Primerna vadba je namreč najučinkovitejši način za preprečevanje kronične bolečine.
LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close