Bolečine v ledvicah
Glede na ois, imate težave s prostato, lahko pa tudi kakšno drugo vnetje. Bo potrebno k zdravniku na teste, obstajajo tudi brezplačne ambulante oziroma urgenca.
LP
Najboljše, kar lahko naredite za vaše ledvice je, da nekaj mesecev jeste vegansko – brez živil živalskega izvora. Pijte veliko vode. Sečna kislina se bo znižala, kreatinin je v normalnem območju.
LP
Pozdravljeni,
na vas se obračam, ker sem bila pri svoji osebni zdravnici, ki me je lepo rečeno odslovila. Že 5 mesecev imam bolečine v ledvicah, kot nekakšen pritisk v njih, vsake toliko časa me špikne, kot kakšen krč, ki mi kar zadrži sapo. Enake težave imam z mehurjem, tudi tam imam občasne krče, vodo odvajam na dobre pol ure, saj je dlje v sebi ne morem zadržati. Ko grem na vodo, imam občutek kot da enostavno ne morem vso vodo spraviti ven. Zdravnica mi je naredila pregled urina, in ni pokazalo nič posebnega, krvi mi ni vzela. Nato me je odslovila, češ da me boli križ. Naj povem, da sem stara 18 let. Poleg tega mi je predpisala tablete DicloJet, 75 mg. Ko sem prebrala stranske učinke, sem se odločila, da tega ne bom jemala. Piše namreč, da je potreben natančen zdravniški nadzor v primeru okvare ledvic. In da povzročajo krvavitve v prebavilih ter razjede, ki so lahko usodne. Pred manj kot enim leta sem imela dispepsijo, zaradi česar niti pomisliti nočem, da bi vzela kaj takšnega. Kako naj vzamem tablete s takšnimi stranskimi učinki, če sploh ne vem prave diagnoze?? Kaj mi priporočate? Zdravnica me ne jemlje resno, kar se je že zgodilo tudi ko sem imela težave z želodcem. Razmišljam, da bi šla k dežurnemu zdravniku, a ne vem če mi lahko on napiše kakšne preiskave? Prosim za pomoč.
Hvala.
Pozdravljeni!
Če se vam težave pojavljajo že toliko časa, ste najbrž zakisana. Skoraj zagotovo je prisoten tudi ledvični pesek, ki se pri običajnem pregledu ne zaznajo. Zaradi zakisanosti so lahko kronično prisotne tudi bakterije.
Glede zakisanosti vam predlagam, da si najprej izmerite kislost v urinu http://www.avita.si/bazicni-izdelki/indikator-za-merjenje-ph.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni
Stara sem 18 let in že eno leto imam vsake toliko časa bolečine v ledvenem predelu, včasih tudi v spodnjem delu trebuha na desni ali levi strani. Nekajkrat sem imela v urinu kri vendar se je to zgpdilo kar naenkrat in ko sem šla naslednjič na wc krvi ni bilo. Bila sem pri zdravnici, ki me je po laboratorijskih preiskava in ugotovljeni hematuriji poslala v Ljubljano na uz, vse je bilo bp. Dobila sem antibiotike in poslali so me domov. Bolečine so ppčasi izginile a ne za dolgo. Vsake toliko časa se spet pojavijo… Že večkrat sem šla k zdravniku in v laboratorij, pa je vse bp ali pa kri v urinu. Bolečine so še vedno prisotne… Kaj naj naredim?
Spoštovani!
Z mojega vidika bi lahko bil kriv ledvični pesek. Ta nastane, če premalo pijemo in če je urin dolgo časa preveč kisel (zakisanost in premalo tekočine). Pesek draži ledvice, pride do ranic, kjer se razmnožijo bakterije.
Klasične preiskave pogosto ne odkrijejo peska, ker je premajhen – samo opozorilo.
Predlagam vam, da si izmerite pH urina: če bo zelo kisel (čez dan pH pod 6,5), je velika verjetnost, da je vzrok res pesek. Problem pri merjenju pa je ta, da bakterije naredijo urin bazičen, zato predlagam, da si 3 dni merite urin (vsakokrat, ko greste na stranišče), te vrednosti (čas merjenja in verdnost) pa napišite v forum, da jih bom lahko intepretirala. Šele na podlagi dnevnih profilov, je možna pravilna interpretacija.
Lep pozdrav!
Spoštovani!
PH ne kaže nič posebnega, glede na kri in bolečine, pa gre za vnetje. Kriv je lahko ledvični pesek (mogoče uživate premalo tekočine in ste zakisani). Ko bo vnetje mimo, si merite pH vsaj 3 dni, šele tisti rezultati bodo verodostojni, kar se tiče zakisanosti, saj je pri vnetjih pH višji).
Lep pozdrav!
Pozdravljeni.
Že nekaj časa (približno 4 mesece) me bolijo ledvice. Na zažetku so me bolj, zdaj dosti manj. Urin moram odvajati pogosteje kot je normalno (na 2 – 3 ure, urin je prozorne barve). Pijem dosti vode. (1.5 litra do 2l). Pil sem tudi urološki čaj Uroval, ki mi je pomagal, ampak zdaj je spet isto. Zato sem se napotil k osebnemu zdravniku, ki pa me je po pregledu poslal na laboratorijski pregled, ki ga bom imel čez en teden. Upam, da bodo potem tam kaj ugotovili. Moram pa reči da sem skoraj prepričan, da je do tega prišlo zaradi preveč alkohola. Namreč, začelo me je boleti (špikati) dan po prepiti noči. Verjetno sem prepogosto pil žganje (1x na teden 2 meseca). Zdaj pijem samo še pivo in seveda vodo. Na začetku bolečin ( prvi mesec sem se izogibal tudi kave, čokolade, saj me je potem za kakšno uro malo bolj bolelo po zaužitju enega od teh dveh stvari. Zdaj je bolje. Pa vendarle sem zdaj že kar u slabi volji, ko ne vem kako in kaj bo naprej. Upam da bodo ugotovili na pregledu u laboratoriju, pa vendarle.
Za to Vas sprašujem, če bi mi lahko kaj več povedali glede na moj opis.
Lp !
Spoštovani!
Žal ste podali premalo podatkov, da bi vam lahko svetovali. Najboljše,
da se obrnete na terapevta za celostno zdravljenje ali zdravnika.
Lep pozdrav!
SpoštovanI!
Simptomi kažejo na vnetje mehurja ali ledvic. Stanje morate vzeti resno, ker taka vnetja hitro postanejo kronična. Pijte več tekočine – vsaj 3l, čaj zlate rozge, uporabljajte pa tudi tinkturo iz zlate rozge. Predvsem pa je potrebno najti vzrok za težave.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Tudi meni so odkrili krčenje leve ledvice, vendar za enkrat desna še dela normalno. V knjigi Zdravila iz božje lekarne, sem našla recept za čaj iz zlate rozge, rumene koprive in plešca, ki se pije 4x na dan. Od kar pijem ta čaj (cca 3 tedne), ne rabim hoditi na malo potrebo vsake 4 ure, ter lahko spim celo noč.
Kar pa se tiče tumorjev, pa sem imela gigacelularni tumor na hrbtenici (eno vretence mi je že pojedel), ki se mi je že ponovil že 4x, (zdravilo ne obstaja – le operacija). V reviji Misterij sem prebrala članek o koloidnem srebru in magnezijevem kloridu in z uporabo obeh, so v roku 1 meseca tumorji (nazadnje sem imela 3) izginili in operacija ni bila potrebna.
Lp!
Pozdravljeni!
Že dalj časa me občasno boli hrbet na desni strani, in sicer precej nad ledvenim delom, v predelu reber, včasih pod lopatico. Bolečina se občasno širi ob strani telesa nižje. Skrbi me, da je kaj povezano z ledvicami. Testi krvi in urina so bili OK, prav tako test pljuč in EKG.
Prosim vas za vaše mnenje in nasvet kaj naj storim,
Hvala in Lep pozdrav
Spoštovani!
Žal vam brez celostnega testiranja ne morem odgovoriti, kje je vzrok za vaše težave.
Lep pozdrav!
Spoštovani!
Pri šibkih ledvicah lahko veliko naredite s spremembo prehrane( zmanjšati vnos živalskih beljakovin, soli in sladkorja), ter uživati veliko tekočine( kar ste že začeli).
Tumorjev pa se je po naših izkušnjah potrebno lotiti celostno, kar pomeni, da je najprej treba najti vzroke.Svetujem vam, da poiščete izkušenega terapevta,ki vam bo na podlagi ugotovljenih vzrokov predlagal načrt zdravljenja.
Vse dobro vam želim!