Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Težave in bolečine v hrbtenici Bolečine v ledvenem delu

Bolečine v ledvenem delu

Pozdravljeni,

Pred 10 meseci sem bila operirana zaradi diskus hernije L4-L5. Po operaciji sem dokaj dobro okrevala, veliko sem prehodila (cca od 5 do 10km na dan hitre hoje), postopoma sem začela nazaj tudi teči, vendar samo po mehkem terenu in ne pretiravam s kilometri (do 3 km – dvakrat tedensko). Tudi v hrib veliko hodim in vsakodnevno telovadim za krepitev trebušnih mišic. Dolgo časa me je še kljuvalo in mravljinčilo v levi nogi, vendar nikoli toliko, da bi me oviralo pri aktivnostih. Sedaj je pa tudi to skoraj pojenjalo. Imam pa sedeče delo, tako da sem 10 ur od doma, večino presedim. Pred službo prehodim cca 3 km, pa še med malico toliko. Danes, kmalu po prihodu v službo, pa me hoče “zagrabiti” v križu, tako da se težko premikam; vstajam in hodim zelo previdno in počasi. Večrat vstanem, vendar se nekako ne morem zravnati, vseskozi imam občutek, da še malo, pa me bo usekalo do konca. Zaradi tega sem zelo prestrašena in ne vem kaj se sedaj kar naenkrat spet dogaja v križu. V nogo mi zaenkrat bolečina ne seva.
Lp, Irena

Spoštovani!
Kljub uspešni operacjiji se še vedno lahko občasno pojavijo bolečine v križu, predvsem ko pride do kakšne preobremenitve. Tudi vaše sedeče delo 10 ur lahko k temu pripomore. V tej fazi svetujem počitek, zmanjšajte fizične aktivnosti za nekaj dni ali teden, tudi v službi pazite, da nimate preveč statičnih obremenitev in prisilne drže. Vaje še naprej delajte. Bolečine bi morale kmalu popustiti. Če se pa pojavi ponovno bolečina v nogi in bo prisotna nekaj mesecev, svetujem ponovni pregled pri ortopedu in kontrolni MR. Včasih lahko pride tudi do recidiva diskus hernije.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close