Najdi forum

bolečine v ledvenem delu

Pozdravljeni,

zaradi močnih bolečin v ledvenem delu sem zaprosila osebno zdravnico za napotnico v valdoltro in danes opravila ta pregled.

Opravili so mi rentgen in zapisali: nekoliko ožja diskusa L-IV-V,L-V-S-I

Dobila sem navodila 10 dni mirovanja in fizioterapijo.

Zanima me kaj pomeni to kar so mi videli na rentgenu in kaj lahko pričakujem v bodoče oz. a je to sploh pomembno ali ne?

Hvala že vnaprej, upam da se z fizioterapijo to omili, ker bolečine so neznosne in po 15 minutah sedenja oz stanja me že fulll boli.

Hvala že vnaprej za odgovore.

Verjetno gre za začetne obrabe ploščic med L4-L5-S1, zaradi česar so lahko draženi pripadajoči živci.
Priporočam pregled v naši ordinaciji (prinesite slike, da natančno vidimo, kaj se v ledvenem delu dogaja, saj je na izvidu napisano zelo malo), mislim, da z manualno terapijo lahko problem saniramo.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Hvala vam za odgovor.
Zanima me ali je pri vas možno rentgensko slikanje hrbtenice?

Pri nas ne izvajamo Rtg slikanja hrbtenice, lahko ga opravite preko napotnice ali pa samoplačniško v katerem od diagnostičnih centrov.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Pozdravljeni,

Po porodu so se mi sem ter tja pojavile bolečine v ledvenem delu, zdaj pa so te že vsaj dva meseca stalno prisotne. Začelo se mi je na levi strani križa in levem kolku, zdaj pa me boli včasih tudi desna stran in desni kolk. Že vsaj dva meseca me boli tudi leva noga občasno. Sicer hodim na terapije in telovadbo, kar pa mi je vse skupaj še malo poslabšalo, sicer je bilo to tudi rečeno, da so reakcije, zato bom terapijo končala pa bomo videli. Čakam tudi na rtg slikanje ledvenega dela ker me je čezdalje bolj strah, da je kakšna hernija…Občutek imam, kot bi se mi nekaj premaknilo in, da bi bilo treba to naštimat nazaj, zato me zanima, če bi se splačalo oglasit k vam, da bi mi vrnili vretenca nazaj? Ali je potrebno počakati slike? V primeru hernije lahko tudi vi kaj pomagate ali je vedno potrebna operacija? Pa še zanima me ali lahko obstaja povezava med bolečinami v gležnju in hrbtenico? Stara pa sem 29 let.

lp

Niste sicer omanili na kakšne terapije hodite, če ger le za reakcije bi morale bolečine v nekaj dneh poiti ali se vsaj zmanjšati.
Z manualno terapijo se da pozdraviti marsikatero hernijo, predvsem v zgodnji fazi in pri mladih ljudeh, zato lahko pridete k nam na pregled, kjer bomo na osnovi klinične slike lahko ugotovili v kakšni meri vam lahko pomagamo. O operaciji zaenkrat na vašem mestu ne bi razmišljal, ali potrebijemo tudi slike bi ocenili na pregledu (če jih še nimate).
Obstoja tudi povezava med bolečinami v gležnju in hrbtenico, vendar ni nujno, da gre za to tudi v vašem primeru.

Lep pozdrav,

New Report

Close