Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Bolečine v križu po porodu

Bolečine v križu po porodu

Pozdravljeni.

Pred 3 meseci sem rodila. Takoj naslednji dan po porodu (carski rez), so se pričele bolečine v križu oziroma celotni hrbtenici. Dva meseca nisem mogla sploh ležati na ravni podlagi, spala sem na pol sede, podložena z dvema blazinama. Bolelo me je po celotni hrbrenici, na trenutke sem zelo težko dihala od bolečine, nikakor se ne morem sklonit z obema rokama spuščenima… Pk dveh mesecih sem dobila 4 injekcije Naklofena in se je stanje nekoliko umirilo, pred enim tednom pa spet poslabšalo.

Boli me v križu, nad zadnjico. Najtežje je, ko ležim. Takrat je bolečina najhujša in spet seva v hrbet (ledveni del). Ponovno hodim na injekcije, ampak ponoči me kljub temu še vedno zelo boli.

Prosim za nasvet, kaj lahko še naredim? Vaje težko izvajam zaradi močnih bolečin. Bila sem na masaži, ultrayvoku, laserju, vendar mi zaenkrat nič dolgoročno ne izboljša stanja.

Hvala v naprej.

Pozdravljena!

Glede na to, da ste pred kratkih rodila,je vaše telo še polno nosečniškega hormona – relaksina, ki povzroča, da so sklepi povsem razrahljani. Lahko pa imate tudi zdrs medvretenčne ploščice, ki vam draži okoliška tkiva. Morda bi vam kaj pomagala trigger point terapija.

Od vaj bi vam svetovala samo vaje za globoko trebušno in globoko hrbtno mišico. Vse ostale vaje bi vam odsvetovala. In sprehajanje z majhnimi koraki in vmesnimi postanki, če jih potrebujete.

Pozdravljeni

Pred 7.meseci sem rodila. Naravni porod brez zapletov. Bolj se oddaljujem porodu bolj me boli trtica in s tem tudi vse mišice in sklepi do narta. Pred 8.leti sem prebolela embolijo femoralne arterije desno, nato pa še imela perkutano zapiranje foramna ovale. Po porodu so bili izvidi krvi in UZ žil na nogi BP. Sedaj me pa vedno bolj boli trtica in posledično tudi bolj desna noga mišica in sklepi (koleno, najbolj nart). Bila sem pri Fiziologu na pregledu ampak se ni najbolj zavzela za mene, da bi ji sploh povedala kje je problem. Dala mi je samo neke terapije, bolj telovadbo, vednar meni to ne pomaga.
Včasih mi ponoči celo mišica “zaspi” in postane hladna (desna bedra). Trtica pa boli vseeno kljub telovadbi, kljub tabletam. Kaj še lahko naredim, da se bolečina odpravi, saj me zdravnica tudi ne jemle resno in me domov pošilja z Lekadolom.
Zjutraj rabim vsaj 5-10 min da lahko hodim normalno, ko se malo razgibam, da nisem tako “zakrnela”, ampak bolečina ostane tako v trtici kot vse dol po nogi do narta. Včasih se počutim kot robot.
Prosim za nasvet, ker nevem kaj narediti. Tudi masaže za prekrvavitev ne pomagajo. So samo začasna rešitev.

Lep pozdrav
Lena

Pozdravljena!

Svetujem vam, da obiščete fizioterapevta specialista za ortopedsko medicino, da vas pregleda in ugotovi kaj je. Morda gre za protruzijo diska ledveno? Ko se bov edelo kaj vam povzroča težave, lahko potem naredimo ustrezno terapijo in damo nasvete, kako si lahko sama pomagate…

New Report

Close