Najdi forum

Bolečine v križu in nogi

Pozdravljeni,

že dobra dva meseca imam sicer ne prehude bolečine v križu (bolj okoren, trd hrbet kot zelo boleč) in pa zelo neugodno bolečino v nogi. Bolečina se pojavi takoj po pol minute stanja in po cca 100 m hoje.

Pri hoji se moram ustaviti skrčiti (počepniti), da malo popusti, potem grem lahko naprej. Pri stanju najprej močno mravljinčenje vse do stopala potem zategovanje v mišicah.

Pri sedenju ni večjega problema (včasih mravljinčenje) pri ležanju, spanju tudi ne. Brez problemov vozim kolo.

Formalne diagnoze še nimam, bila sem samo pri splošnem zdravniku, ki mi je svetoval zmerno pravilno gibanje in predpisal Naklofen (ki mi nekako ne pomaga).

Kaj mi svetujete?

Hvala lepa.

Pozdravljeni,

na podlagi vašega zapisa s precejšnjo verjetnostjo predvidevam, da gre za eno od oblik išialgije. Sedenje in prisiljena drža dodatno vpliva na draženje živca in zmanjšuje krvni obtok.

S tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere, vabljeni na pregled v eno izmed naših ordinacij.

lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close