Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Težave in bolečine v hrbtenici Bolečine v križu in hrbtenici

Bolečine v križu in hrbtenici

Pozdravljeni,

že dlje časa imam probleme z bolečinami v križu in hrbtenici zato se obračam na vas. Za bolečine v križu sem delni razlog odkril v občasnem vnetju ledvic oz. na zadnje je bil sum peska, sedaj pa so se začele konstantno pojavljati še bolečine v hrbtu in sicer na desni strani hrbtenice v višini lopatic. Ker se vsak dan zbudim z takšno bolečino me je začelo skrbeti, ne počutim se dobro saj me vedno ščemi v hrbtu in zaradi tega se počutim brez energije, v službi nisem toliko produktiven in se mi zdi kot, da je moja hrbtenica popolnoma nemočna oz. šibka. Naj še povem, da je moja boljša polovica med eno od “masaž” mojega hrbta na sredini hrbta zaznala kot rahel »hribček« vendar si tega nisva znala do sedaj še razložiti ali so to kakšni vozlički ali je to kaj drugega?
Zanima me ali je to mogoče rešiti z raznimi masažami ali bi svetovali kaj drugega? Nekaj sem bral o raznih trigger point in manualnih masažah, veliko je nekih ponudb za balansiranje hrbtenice z svetlobnimi in drugimi pripravami vendar ne vem kaj bi bilo smiselno opraviti oz kaj zares ima kakšen vpliv če ne drugega na moje počutje, da ne bi samo polnil žepe raznim sleparjem.

Hval za informacije in vse odgovore že v naprej,

Muškon.

Spoštovani!
Bolečine med lopaticama so dokaj pogoste in so vezane bolj na mišično bolečino kot pa težave s samo hrbtenico in medvretenčnimi ploščicami. Vzrok so t.i. vozlički v mišicah, trigger pointih kot ste napisali – najpogosteje zaradi našega načina življenja, sedeče delo itd. Svetujem v prvi fazi intenzivne vaje za oblopatično muskulaturo – vaje za sledeče mišice romboideus major, trapezius in serratus anterior – delate pro in retrakcijo lopatic – odmik in primik. Tukaj je povezava na youtubu z navodili:
https://www.youtube.com/watch?v=mve_pIrXGyo
Lahko greste pa tudi na masažo ali manualnemu terapevtu, vendar se prej pozanimajte, kateri je dober pri kakšnih prijateljih ali znancih, ki so že bili pri njemu in bili zadovoljni.

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close