Bolečine v križu in dimljah
Spoštovani!
Stara sem 29 let. Pred približno mesecem in pol so se pojavile bolečine v križu, katere spremljajo običajno tudi bolečine v dimljah. Moj zdravnik je sprva sumil, da gre za vnetje sečil (preiskava vode je bila narejena po jemanju antibiotikov, pred tem je bila opravljena le preiskava krvi, ki je pokazala povišano sedimentacijo), zato mi je predpisal antibiotik Nolicilin, s katerim se mi je povišana temperatura (37,2 stopinje Celzija) znišala, bolečine pa ponehale. To je trajalo cca. dva tedna, sedaj pa so se bolečine ponovno pojavile. Prav tako se je pojavila povišana temperatura, enaka temperaturi pred mesecem in pol.
Opažam, da grem večkrat na vodo in da se bolečine pojavijo, ko se usedem (opravljam pisarniško delo).
Bila sem tudi na pregledu pri ginekologu, ki ni opazil sprememb, in na rektoskopiji, ki je bila prav tako brez posebnosti (sicer imam zelo neurejeno prebavo, muči me zaprtje, pri odvajanju blata se pojavlja na papirju kri. Ugotovljeno je bilo, da imam na začetku debelega črevesja manjšo bradavico, ki povroča krvavitve).
Nasplošno sem v zadnjem času zelo utrujena, zaspana in počutim se brez moči, zlasti v nogah. Včasih čutim bolečino v desnem stegnu.
Prosim Vas za Vaše mnenje in nasvet.
Vnaprej hvala in lep pozdrav.
Larisa
Spoštovani!
Slabo vas poznam, zato mi je težko reči to, kar bom sedaj. Verjetno gre pri večini težav za obliko duševne motenj. V poštev pridejo trajna bolečinska motnja, somatoformne motnje, korniča utrujenost in depresija. Najbrž gre za prepletanje znakov ob stresu ali po njem. Bolečine v križu so pogoste pri motenem doživljanju spolnosti. Težko bi našel kakšno telesno bolezen, ki bi lahko povzročala vse omenjene znake, čeprav je verjetno kakšna. Moral bi bolje poznati vas in vaše razmere.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Spoštovani,
že ves mesec me boli v križu in levem kolku. Boli tudi v dimljah na levi strani. Bolj me boli ko sedim pred računalnikom. Najmanj boli pri hoji, čeprav vseeno boli. Ponoči čutim drevenje v prstih na levi nogi, ne glede na katero stran se obrnem.
V mesecu januarju letos sem imela vnetje mehurja in leve ledvice. Jemala sem antibiotike Primotren in nato Ciprobay.
Ali je to kaj v povezavi s tem vnetjem? Nič me ne peče pri uriniranju. Ali ge za obrabo kolka? Imam 50 let in nikoli nisem imela nobenih težav, zdaj me pa kar skrbi, da ni kaj hujšega.
Zahvaljujem se vam za odgovor in vas lepo pozdravljam.
Spoštovani!
Takole čez prst bi rekel, da je verjetno to zaradi slabše razmiganih mišic hrbta, oz. prisilnega položaja pri delu. Normalno se gibajte, in po potrebi vzemite kaj proti bolečinam. v 3 tednih do treh mesecih bi morali biti brez težav.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik