Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečine v križu

bolečine v križu

Mene pa zanima kaj naj storim, službo imam šele dober mesec, je pa dosti fizično delo mislim, da ni glih za žensko. Imam kar hude bolečine v križu od dvigovanja, rabim kakšen nasvet, ker da bi šla v bolniško ni glih moja pioriteta, kaj naj storim? naj vseeno obiščem zdravnika in kako mi laho pomaga, pa kako sploh zgleda pregled a slikajo al kako ugotovijo kaj boli? Saj iščem drugo službo samo do takrat…hvala in lep pozdrav

Rešitev je le v telovadbi in krepitvi teh mišic. Pri zdravniku boste dobili le zdravila proti bolečinam in navodila za telovadbo. Zdravila ublažijo akutno bolečino, potem pa je potrebno gibanje! Sicer pa pri splošnem zdravniku opravite splošni pregled, pregledal bo gibljivost tega dela hrbtenice, če je potrebno vas bo poslal na slikanje in k ortopedu.

Micka2,
ce bos cakala na ortopeda bo minilo pol leta preden bos prisla na vrsto. Glede na to da uporabljas internet, si tukaj tudi poisci vaje za hrbet… to je EDINO, beri se enkrat EDINO, EDINO, EDINO kar ti bo pomagalo. Cakanje na ortopeda bo pomenilo samo to, da pol leta ne bos vadila, potem ti bo pa povedal, da so vaje za obhrbtenicne in trebusne misice edino kar ti lahko pomaga (zelo tudi plavanje). Tko da veselo na “trening”.
V Zdraviliscu Lasko je ena fizioterapevtka, ki ima kaseto z polurno vadbo… midve z mami imava to kaseto… pejd enkrat tja plavat (itak ti bo pomagal) pa probi si to kaseto dobit (al CD). Pravjo kao vaje vsak dan, ampak tud vsak drug dan je super.
Jst recimo imam prirojeno napako na hrbtenici, pa mi isto ne morjo nc pomagat razen vaje… tko da ne mislit, da ce te bodo dal slikat, da bo kej drugac.

Aja, kadar ti bo pa zelo hudo, za topli obkladki, kreme ali geli za prekrvavitev in masaza… ce si lahko privoscis pa kaksna hidroaerobika. Kadar te boli kriz, se sicer ulezi za nekaj casa, ampak to ni razlog ta tudi tisti dan ne bi delala vaj. Najhujse je, se samo pocivas, ker se potem misice polenijo.

LP in upam, da sem lahko kaj pomagala.
Tanja

New Report

Close