Najdi forum

Bolečine v križu

Pozdravljeni.
Mojega partnerja že nekaj let mučijo bolečine v križu. Začelo se je, ko je v nekem hitrem trenutku vzignil otroka visoko v zrak in takrat mu je v križu počilo. Od takrat ga vsaj enkrat letno ‘zaštiha’ v križu in je dva,tri dni sigurno priklenjen na posteljo. Velikokrat tudi omenja da ga boli križ, vendar je znosno. Dokler se giba je vredu, kadar pa preživi kakšno uro ali dve na kavču, ga že boli. Predvsem pravi da ga boli ritnica. Njegov oče sicer trpi za išiasom, nevem pa ali je to dedno oziroma povezano. Predvsem me zanima, kako naj si pomaga? So kakšne vaje, ki bi lajšale bolečine, morda masaža? Ali povečana telesna teža vpliva na bolečine? Pomaga mu kadar gre v hribe, po možnosti nosi malce težji ruzak, ker pravi, da mu je tako boljše. Kako pa je z obiskom kiropraktika, ali je to odsvetovano?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani!
Svetujem vaje za globoko trebušno muskulaturo, stabilizacijske vaje za mišico transversus abdominis – PLANK, fizioterapijo v ZD (UZ, laser, magnet, IF, TENS), lahko tudi manualno terapijo. Svetujem tudi MR preiskavo ledvene hrbtenice in s temi izvidi pregled pri ortopedu, da pregleda slike in da se izključi diskus hernija.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close