Najdi forum

bolečine v križu

Pozdravljena!
Že nekaj časa me boli desna križnica in bolečina izžareva v ritnico in proti zunanji desni strani medenice, ne navzdol. Desno nogo imam krajšo za 1,5 cm. Na zunanji strani stegna pa se mi delajo zadebeline v mišici in bolijo. Včasih me bolijo tudi kolena in gležnji. Pred 15 leti sem padla iz kolesa na celo levo stran telesa. Če hočem izvajati zasuk s pokrčenimi koleni v desno gre, v levo pa močno zateguje. Po hrbtenici imam tudi pekoče bolečine. Ortoped navaja obrabo in spremembe. Stara sem 41 let in MR je pokazala izrastke po hrbtenici.
Ali mi glede bolečin v križu in posledično krajše noge lahko pomagate.

Hvala in lep pozdrav!

Petra Knavs

Pozdravljena, Petra!

Kar se tiče izrastkov, žal ne morem nič pomagati, če le-ti pritiskajo na živčno korenino – to se kaže ob določenih gibih z močno, pekočo bolečino v nogi. Izrastki navadno ne povzročajo pekočih bolečin vzdolž hrbtenice – kar je posledica nečesa drugega v mehkih tkivih. V teh primerih se večinoma da pomagati s pomočjo trigger point terapije (http://www.fizioterapija.net/blog/trigger-tocke-misicni-vozli/[/url]) in manualnih tehnik (http://www.fizioterapija.net/blog/bolecina-v-krizu-in-nogi-manualna-terapija/[/url]).

Kar se tiče krajše noge, je nekje pravilo, da bi moralo telo dobro uravnovesiti do 2,5 cm spremembe dolžine – torej tudi to ne bi smel biti razlog za vaše težave.

Kar se tiče zadebelin v riti, verjetno mislite na trigger točke v mišicah – kar se da uspešno odpraviti s trigger point terapijo http://www.fizioterapija.net/blog/piriformis-sindrom/[/url].

New Report

Close