Najdi forum

bolecine v krizu

Prosim za razlago izvidov.Stara sem 30 let in delam kot med.sestra.MRI CH-izravnana vratna lordoza.Spondiloza od C5-C6 navzdol.Blaga dehidracija cervikalnih diskusov,se brez pomembnega znizanja.Na nivoju C6-C7 utesnitve struktur ni videti.Na nivoju C5-C6 je vidna levostranska dorzolateralna sirokobazna protruzija,ki zozuje zacetni del levega foramna v tem nivoju.Tudi duralna vreca je z leve strani nekoliko utesnjena.Spinalni kanal ni utesnjen.MRI lumbosakralne hrbtenice:Diskus v nivoju L5/S1 je povsem desiciran in znizan,prilezna korpusa kazeta znake degeneracije tipa MODIC 2.Preostali diski so se normalno hidrirani.Pomembna spondiloza v nivoju L5/S1.Spinalni kanal je sirok.Vidna je manjsa sirokobazna centralna protruzija,ki pa ne povzroca utesnitve struktur.Foramna sta prosta.Mnenje:zacetna spondilartroza v nivoju L4/L5 obojestransko.Sem pa ze bila operirana leta 2010 zaradi hernije L4/L5-S1.So pa tezave tudi z plantarnim fascitisom ki trajajo ze 2 leti brez vidnih izbosljsanj in me ze mocno omejujejo(dobila ze blokade7x ter opravila fiziot.6)Za vas odgovor se vnaprej zahvaljejem.

Spoštovani!
MR vratne hrbtenice je pokazal obrabo (spondiloza) od nivoja C5-C6 navzdol, medvretenčne ploščice so tudi rahlo obrabljene (dehidracija). Na nivoju C5-C6 je ploščica v levo stran izbočena (protruzija), ki rahlo zožuje mesto, kjer gre ven živec (foramen).
MR ledvene hrbtenice: imate obrabo namestu, kjer ste bili operirani, poseden medvretenčni prostor, živci pa niso utesnjeni.
Zaenkrat glede na oba izvida ni še tako alarmantno, predvsem svetujem vaje za globoko trebušno muskulaturo, za mišico transversus abdominis – PLANK in fizioterapijo.
Glede plantarnega fasciitisa pa ni veliko drugega narediti kot blokade, FTH in vložki v čevljih, prilagoditev aktivnosti. Tega se ponavadi ne operira.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close