Najdi forum

bolečine v križu

Pozdravljeni!
Mene pa zanima kaj naj naredim proti bolečinamv križu? Ko se gibljem ali pa v vroči vodi stuširam je vse vredu ko pa se ohladi ali pa dolgo nepravilno sedim pa sem spet v spodnjem predlu križa *trdi*.Ko se razgibam pa je vse vredu … Pri zdravniku sem bil na slikanju pa struktura križa je vse vredu..
Kaj mi svetujete ?

Pozdravljeni!

Pa saj ste si že sami odgovorili: ne sedite dolgo in ne sedite nepravilno 🙂

Najverjetneje gre za blago protruzijo medvretenčnega diska, ki pa se lahko ob neupoštevanju navodil, poslabša. Resnično pazite na položaje, da se potrgana vezivna tkkiva zacelijo in da se želatina ne bo preveč premikala. Drugače pa fizioterapevti pomagamo s Trigger poin masažo http://www.fizioterapija.net/blog/piriformis-sindrom/ in manualnimi tehnikami.

Pozdravljeni,

zanima me, če je možno, da se protruzija medvretenčnega diska v lumbalnem delu poslabša oziroma nastane zaradi stopanja na stol (običajne višine) oziroma premagovanja višjih stopnic. Pri meni se dogaja, da me po nekako 30-60 min (in ne takoj!), po tistem stopanju na stol (npr. po menjavi žarnice) kar močno začne boleti desna stran hrbtenice in desni del trebuha pod rebri in desna noga, tako da je moteno spanje. Bolečina lahko traja tudi več tednov.
Razna slikanja (rtg in mr) niso pokazala nič posebnega.

Lep pozdrav!

Matjaž

Pozdravljeni!

Stopnaje na stol ni ravno zdravo dejanje…tudi za kolena ne…

Blaga protruzija se ne pokaže na RTG in tudi ne na MRI, če se le ta dela v ležečem položaju.

Lahko gre za težavo iz trigger točk v mišicah (pri temu pomaga trigger point terapija) in le tega ne pokaže nobeno slikanje.

New Report

Close