Najdi forum

Pozdravljeni.

Star sem 40 let (180 cm in 70 kg) in imam sedmo leto naprestano bolečine v križu. Opravil sem MR in bi vas prosil za razlago izvida in ali je možna oz. sploh potrebna operacija? Do sedaj sem večkrat opravljal fizikalne vaje (tudi 2 x dnevno), katere sem ponavadi po cca. 1 mesecu prekinil, ker se stanje ni popolnoma nič izboljšalo oz. so postala jutranja opravila (obuvanje nogavic, zavezovanje vezalk, ….) še precej težja, kot sicer….

Hvala za odgovor in lep dan.

Mitja

IZVID:

Vratna lordoza je nekoliko izravnana, vratni spinalni kanal je kongenitalno primerno širok.

l.v. disk L5-S1 je izrazito degeneriran, znižan, blago cirkumferentno protrudiran s priiežnimi degenerativnimi kostnimi naplastitvami, kjer so protruzije najbolj izrazito dorzalno, nahaja se v bližini obeh korenin S1, jasne mehanske kompresije korenin pa ni videti. Zmerno sta zožena oba i.v. foramna.
Kostnina priležnih teles vretenc je degenerativno spremenjena po tipu Modic 1 – aktivne degenerativne spremembe.

I.v. disk L4-L5 je blago desiciran, in blago cirkumferentno protrudiran, najbolj izraženo desnostransko intraforaminalno, blago je zožen desni i.v. foramen.

Postehorni skeletni elementi so primerni, konus medularis in korenine kavde ekvine so v mejah normalnega. Znakov spinalne stenoze ni.

Pozdravljeni,

za starost 40 let je izvid dokaj normalen. Prisotne so obrabne spremembe, obraba je prisotna predvsem na področju prostorov L4-L5 in L5-S1, vendar niso tako resne, da bi bil potreben kakršen koli operativni poseg (ne gre za vkleščenost hrbtenjače, periferičnih živcev, …).

S tehnikami manualne medicine podobne težave uspešno zdravimo. Na podlagi klinične slike, ki jo pridobimo ob prvem pregledu, vam lahko natančno svetujemo glede možnosti in uspešnosti nadaljnjega zdravljenja.

V kolikor se odločite za naročilo vam posredujem povezavo do kontaktnih informacij: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close