Najdi forum

Bolečine v “križu”

Lepo pozdravljeni

Sem v 25. tednu nosečnosti. To je moja 2. nosečnost. Pri obeh nosečnostih sem imela/imam hude težave z bolečinami v “križu”. Če sem bolj natančna se bolečine nahajajo v zgornjem delu desne polovice zadnjice. Zelo težko lociram to bolečino, lahko bi rekla tudi v desnem kolku oz na zadnjem desnem delu medenične kosti. Ta bolečina mi povzroča težave pri hoji; bolečine v desni nogi in včasih celo rahlo omrtvičenje, tako, da se mi je že zgodilo da sem “klecnila”. Pokušam počivati ( od ležečega, polsedečega, sedečega položaja ) vendar mi tudi to kaj dosti ne pomaga. Bolečina je večinoma prisotna pri gibanju, torej ni konstantna. Iz ležečega in polsedečega položaja izredno težko vstajam brez pomoči. Ginekolog mi je sicer omenjal lumbialgijo ali lumboishiaglijo. A je mogoče? Kako v takem primeru zdravite (torej v nosečnosti)?

Sem bolj suhljate postave.

Kaj naj bi to pomenilo?

Hvala, lp

Lahko gre za lumbalgijo kot posledico spremembe težišča zaradi nosečnosti in posledično drugačne obremenitve ledvenega dela hrbtenice, lahko gre tudi za draženje živčnega spleta, ki leži na notranji strani križa kot posledica nosečnosti.
V nobenem primeru v tej fazi nosečnosti manualna terapija ledvenega dela ni priporočljiva, zato vam lahko svetujem le čimveč mirovanja, iskanje ustreznega položaja sedenja in ležanja.
Po porodu (če se bolečine ne bodo umirile) se lahko s Rtg slikami ledvenega dela hrbtenice oglasite pri nas, težave bomo lahko odpravili.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Pozdravljeni

Najlepša hvala na vašem odgovoru.

Lp, micipici

New Report

Close