Najdi forum

Pozdravljeni,

stara sem 34 let. Pozimi 2008 sem na ledu močno padla na trtico. K zdravniku nisem šla, sem imela pa kake tri tedne bolečine pri sedenju, gibanju, ki pa so sčasoma popustile.
Težave so se pričele letos spomladi. Bolečine pri prepogibanju, pobiranju stvari, sedenju.. Kak dan je bilo bolje, kak dan (sploh če sem vmes kaj delala npr. na vrtu) pa so bile neznosne.
Splošni zdravnik me je poslal na slikanje in izvid je takšen:

Rtggram LS hrbtenice pokaže poudarjeno lumbalno lordozo, sacrum acututm, težiščnica je pomaknjena močno navspred.
Samostojna apofiza sprednjega roba zgornje terminalne plošče korpusa L1.

Izvid sem pokazala tudi fizioterpavtu, ki pravi, daje na sliki vidna “nabita” trtica.. Nisem se pa upala k njemu na terapijo, dokler ne dobim odgovora ortopeda.

Mi lahko prosim razložite izvid oz. svetujete glede telovadbe oz vaj?

Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Tinara

Travma trtice je morda lahko vzrok za spremembe v ledveno križnem delu, nikjer v izvidu pa ne vidim, da bi bilo s samo trtico karkoli narobe.
Na samem izvidu tudi ne vidim kakšnih resnejših okvar in mislim, da bi vam z manualno terapijo lahko v veliki meri pomagali.
Na pregled prinesite s seboj obvezno slike in izvide.
Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close