bolečine v križu!
Lepo pozdravljeni!
Prosila bi vas za nasvet. Ze kar nekaj let (pribl. 10) imam konstantne bolečine v križu. Moram provedat da sem delala veliko vaj, hodila na fizioterapijo, ki pa je pomagala do te mere, da so bolečine postale znosne- z njimi lahko živim.
Že približno mesec dni pa imam v križnem delu tako močne bolečine, da jih ne morem ignorirat. Bolečina izžareva v desno nogo (pod zadnjično mišico) tako močno, da praktično ne morem obremenit noge- šepam.
Lepo vas prosim za kakršen koli predlog, kaj naj naredim.
Bila sem pred leti na slikanju, kjer so ugotovili Schmorlove hernije in deformirano hrbtenico (ravna, brez krivin).
Ali se da bolečine popolnoma odpravit? Zelo me skrbi, saj vsi pravijo da sem za takšne težave še premlada (imam 29 let). Imam tudi službo, ki od mene zahteva 100% gibljivost in sposobnost.
Hvala že v naprej za vaš odgovor!
V vašem primeru gre verjetno za vkleščenost živca v predelu L5-S1 (med zadnjim ledvenim in prvim križnim vretencem). Schmorlova hernija najverjetneje ne vpliva na vaše bolečine, saj se običajno širi navznoter in nastane največkrat zaradi nenadnih sunkovitih obremenitev hrbtenice, dostikrat pri izvajanju določenih športov.
Ocenjujem, da se pri vaši starosti s 5-6 terapijami manualne medicine da v večini, verjetno pa v celoti, odpraviti težave.
Lep pozdrav,