bolečine v križu?
Pozdravljeni!
Zadnje 3 mesece imam konstante bolečine na levi strani v križu (levo od trtice, nekje na sredini leve ritnice navzgor v višini trtice. Boleče ni mesto na dotik, ampak ko naredim neki gib, ki očitno ni ok, me dobesedno zvije.). Bolečine imam tudi dostikrat , če se vležem na levi bok. včasih se zgodi da se komaj poberem iz tal, če se npr. igram z dojenčkom in ležim na levem boku. Ta bolečina je taka, kot da bi me kaj presekalo (ali če npr. stojim vzravnano in poskušamo levo nogo dvigniti k prsim ali pa ko sem hotela nekaj pobrati s tal me je tako presekalo, da se najprej nisem mogla sama vzravnati, potem sem se šla počivat in sem se vlegla na hrbet, nekaj časa me je bolelo, zdaj je bolje. Boli me pa izključno samo ta del, nič na desni strani in navzgor po hrbetnice, niti nižje od ritnic.
Zdaj ne vem, ali je možno to kot posledica nosečnosti (rodila sem pred 8 meseci, kar posledično potegne za sabo tudi prenašanje dojenčka, seveda pa tudi občasno starejšega sina).
Za vaše mnenje se vam zahvaljujem!
Najverjetneje imate težave zaradi prekomernega obremenjevanja ledvene hrbtenice kot posledica dvigovanja in prenašanja otroka. Glede na to, da vam bolečina izžareva levo, gre očitno za draženje ene izmed levih korenin ledvenih živcev, ki izstopajo na tem mestu iz ledvene hrbtenice. Običajno takšne težave minejo ob počitku, torej tudi ob izogibanju dvigovanja kakršnih koli bremen. Ko se bolečine umirijo je zelo koristna vodena fizikalna terapija v okviru katere se naučite ustreznih vaj za ledveno hrbtenico in tudi pravilnega dvigovanja bremen.