Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija bolečine v križu

bolečine v križu

Prejšnji teden smo doma žagali drva. Zdaj pa me že cel teden močno boli v križu. Boli me v sredini in bolečino izžareva proti zadnjici v nogo. Najhuje je, ko poskušam kaj brcniti, postaviti eno nogo zraven druge, če se vsedem in jih hočem dvigniti. Trikrat tedensko hodim na organizirano križno vadbo, poskušala sem tudi s telovadbo zjutraj, vendar bolečina ne popusti. Pri ortopedu sem bila pred dobrim letom in pol in takrat mi je napisal, da imam spondilozo od vratne do križne hrbtenice. Zanima me, ali priporočate masažo in kaj lahko še ukrenem?

Lep pozdrav.

Priporočal bi vam, da nekoliko prekinete z aktivno vadbo ter se izogibate kakršnemukoli aktivnemu delu, še posebej pa pripogibanju in dvigovanju bremen. V začetni fazi lumbalgije oz. lumboishialgije je pomembno, da s počitkom in jemanjem zdravil proti bolečinam najprej dosežemo umiritev bolečine. Pri tem lahko pomaga tudi fizikalna terapija z uporabo diadinamskih tokov ter s trakcijskimi vajami. Šele ko se bolečine umirijo vam priporočam, da ponovno pričnete z obiskovanjem vadbe za hrbtenico.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close