Najdi forum

Približno marca tega leta so se mi pojavile bolečine v križu, kar se mi ni zgodilo prvič. Vedno sem jih premagala z ustreznimi vajami, tudi med nosečnostjo, zato sem tudi takrat začela s takšno vadbo, vendar se stanje ni bistveno izboljšalo. Bolečine se pojavljajo in občasno tudi minejo, vendar so vsakič, ko se ponovno pojavijo hujše in mi že onemogočajo izvajanje določenih gibov (predklon ni mogoč, tudi ko zakašlam me zaboli v križu itd.). Zaradi težav s križem sem si preko prijateljice pridobila od fizeoterapevta posebne vaje za križ pri tem pa moram povedati, da me je po izvajanju določenih vaj (tudi predklon z dvignjeno eno nogo na dvignjeni podlagi z rokami na križu) še bolj bolel križ, zato sem prenehala z vadbo. V septembru sem začela obiskovati aerobno vadbo – pilates, za krepitev mišic medeničnega dna in mišic v križu in sem opazila, da mi pri nekaterih vajah v ležečam položaju, kjer so aktivne noge le-te postanejo mravljinčaste od prstev na nogah navzgor.
Moja osebna zdravnica me je poslala zaradi težav na ultrazvok trebuha, gastroskopijo, slikanje predela križa in ginekološki pregled pa so vsi izvidi v redu.

Kaj menite o moji težavi glede na opisano.

S spoštovanjem in lep pozdrav Alenka.

Spoštovani,

Glede na to, da pišete, da so vsi ostali izvidi negativni, gre pri vas precej verjetno za problem v hrbtenici.
Preden delate telovadbo bi bilo potrebno najprej zdraviti in nato nadaljevati s korekcijskimi vajami
Problemi se v času nosečnosti in po njej (zaradi večjih obremenitev) povečajo.
Ukrepali ste popolnoma pravilno – vsako vajo je potrebno ob bolečini prekiniti, saj določene vaje lahko stanje še celo poslabšajo. Vendar pa telovadba ni bila vzrok vaših težav, težave so bile že prej, s telovadbo ste morda le poslabšali
situacijo. Joga je praviloma primerna za zdrave ljudi in preventivo, redko uspe kurativa.
V vašem primeru je manualna medicina ena od (po moje najboljša) rešitev, zato vam svetujem pregled pri nas.

Lep pozdrav,

New Report

Close