Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? bolečine v kosteh

bolečine v kosteh

Pozdravljeni
Ker sem kar obupana, bom vzela malo časa tudi vam. Osnovni podatki: starost 45 let, poškodba vratne hrbtenice – ugotovljene nevropatske bolečine. Kakšno leto me bolijo ramena in roke, zdaj pa praktično vse kosti – posebej ponoči. Osnovni pregledi v lab.- bp (pozimi). Naročena k revmatologu. Kljub gibanju so bolečine zelo hude. Ima morda kdo kakšne podobne izkušnje. Prosim nasvet, saj mi gredo po glavi mračne misli. Pomagajte z nasvetom…
lp

rak sigurno ni, ker od raka ne bolijo kar vse kosti…
lp

Zakaj pa k revmatologu.
Revmafaktor bi lahko pregledal družinski zdravnik.
Če imate mračne misli, potem imate morda še kake druge simptome, kar se vam ali komu drugemu ne zdi, da pašejo skupaj? Nekdo vas naj da na slikanje z magnetno resonanco (MRT = Magnetic Resonance Tomography), da se izključi syringomyelija. Rentgen ni dovolj. Vendar pri nevrologu ne bi rekla, da imate mračne misli, bo treba drugače definirati, da Vam ne bo dal kakšna zdravila, ki bi vplivala na psiho. Ker Vi se morate opazovati in povedati vse kar opažate po tej poškodbi. Saj kosti same ne bolijo, ampak zivci, ki so na kosteh, ker vmes ni mišic, je toliko bolj boleče. Vidim, da povdarjate tudi “pozimi”, se pravi, da imate morda spremembe toplotne situacije (tudi to nima veze z revmo, ampak je lahko nevroloski simptom) in “ponoči” (od lege). Poskusite si dajati ponoči pod vrat vedno zvito brisaco, da se ne morejo premikati vretenci, jaz vzamem kuhinjsko rolo, ker jo lahko “porcioniram” točno tako kot meni paše. Jaz nimam syringomyelije, premikajo pa se vretenci od prometne nesreče, torej od poškodbe.
Vse dobro.

pozdravljeni,

vprašanje: Mami se pojavljajo bolečine v medenici in pa lopatici. Opravljena je bila Scintigrafija skeleta, kjer je bilo v decembru 2012 vse vredu. Kakšna je vrjetnost da se po 7ih mesecih pojavi rak.

naj še to omenim da je mama imela raka na dojki 1 leto nazaj.

Pozdravljeni,

tašča je imela julija 2011 scintigrafijo, ki je bila ok (imela raka endometrija). Februarja 2012 zlom vretenca zaradi metastaz (na treh vretencih in rebrih), marca obležala zaradi metastaz na vretencih, novembra 2012 umrla.

Naj povem, da so bili vsi presenečeni nad hitrim potekom in predvsem nad intenzivnostjo poteka bolezni pri njej, kljub temu, da je poleti 2011 krasno odreagirala na zdravljenje.

Seveda upam in želim, da pri vas ne gre za to.

lp, Mojca

New Report

Close