Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Bolečine v komolcu in diskinezija lopatice

Bolečine v komolcu in diskinezija lopatice

Pozdravljeni,

že več kot 1 leto imam probleme s komolcem in ramo. Poskusil sem že različna zdravljenja (za komolec), vendar ni nič pomagalo. Problem je bil, ker so me vedno zdravili, kot da imam vnetje mišic oz. narastišč (teniški komolec). Prejšnji teden pa sem šel k ortopedu, ki mi je dal diagnozo:
za komolec – sindrom radiokapitelarne plike. Sedaj čakam na MR, zdravnik pa pravi, da če bodo problemi prehudi (kar so, ker se ne moram ukvarjati s športom, v službi me boli roka, ker delam za računalnikom …), da pride v upoštev artroskopija komolca. Zanima me, če poleg operacije obstaja še kakšno drugo primerno zdravljenje. Na MR morem namreč čakati do aprila, potem pa verjetno še na operacijo … in bi, če bi se dalo, pred tem rad poskusil še s kakšnim drugim zdravljenjem.

za ramo – diskenzija lopatice s posledičnim sekundarnim tendinitisom supraspinatusa. Na izvidu piše, da svetuje zdravljenje s fizikalno terapijo, ki mora biti usmerjena v korekcijo gibov lopatice. Izvajati moram vaje za izboljšanje skapulohumeralne kinematike. Ker je čakalna vrsta na fizioterapijo dolga, bi vas lepo prosil, če mi lahko opišete (morda prilepite kakšen link iz youtube-a), kakšno vajo, ki jo moram izvajati, da bi morda del težav odpravil že preden bi prišel na vrsto pri fizoterapevtu.

Že vnaprej se vam lepo zahvaljujem za odgovor!

Lp, M

Pozdravljeni!

Za komolec: plica pomeni, da imate prirojeno več vezivnega tkiva na mestu, kjer se vklešča in zato povzroča težave. Pomaga lahko samo operacija oziroma injekcija kortikosteroida, ki požge odvečno tkivo.

Za ramo: priporoča se terapija z ultrazvokom na prizadeti del kite supraspinatusa in pa specifične vaje za utesnitveni sindrom – le te vas mora naućiti fizioterapevt, saj gre predvsem za izvedbo vaje. Če se vaja namreč narobe izvaja, si lahko škodo še povečate. Kar se tiče napačnega gibanja lopatice pa je izjemnega pomena, da opravite trigger point terapijo, ki bo omogočila pravilno motorično kontrolo lopstice. Brez te terapije, se lopatica ne bo pravilno gibalna in le to se ne da popraviti z nobenimi vajami.

New Report

Close