Najdi forum

bolečine v kolku

Spoštovani. Stara sem 29 let in sem pred pol leta padla s celega na tla. Zlomila sem si komolec.
Po kakšnem mesecu so se začele bolečine v kolku, so vedno hujše – širijo se v koleno. Nisem se sposobna prepognit, težko hodim, šepam … skratka počutim se staro 100 let in ne 29.
Za mano je MR in imam sledeči izvid (v nadaljevanju). Lepo vas prosim za razlago in kako je to hudo oziroma ali se zadeva hitro reši? Odločam se tudi za nosečnost … skrbi me kaj bo potem pomenila dodatna teža an te bolečine … hkrati že padam v depresijo, saj me bolečine omejujejo pri vakodnevnih aktivnostih.
Torej, izvid:
manjši izliv v desnem kolčnem sklepu.
nakazani robni osteofiti zgornjega dela sklepa, blag subhondralen endem kostnine zgornjega dela glavice femurja in postroinferiornega dela glavice femurja ter acetabuluma- znaki začetne artroze, lahko kot posledica femoroacetabularne utesnitve (tipa pincer).

To je to.
Torej, res lepo vas prosim za razlago, kakšno je zdravjenje in kako/če si lahko sama pomagam.

Spoštovani,

Svetujem, da sporočilo posredujete dr. Pilihu na naslov [email protected].

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

New Report

Close