Najdi forum

Spoštovani doktor,
tudi jaz se obračam na vas. Že nekaj let občasno – mogoče 1x na 2 meseca začutim bolečino v kolku, ki se pojavi nenadoma in prav tako tudi izgine. Ta bolečina je trenutna in traja par minut. Enostavno do naslednjič pozabim nanjo. In tako nikoli nisem niti pomislila, da imam težave s kolki.
Do nekaj dni nazaj. Začelo se je kot po navadi, vendar bolečina kar ne mine. Ko mirujem, je vse vredu, prav tako, ko sem v nenehnem gibanju – predvsem pri hoji. Ko pa se umirim, sedem ali pripognem, me potem, ko spet vstanem, kar prešine bolečina. Začela sem že celo rahlo in občasno šepati.
Tako ne gre naprej! Želim nekaj storiti zase (in za kolk!). Mi priporočate kakšne vaje ali pregled pri zdravniku?
Stara sem 39 let, imam dva otroka. Visoka sem 170 cm, težka pa 70 kg.

Najlepša hvala za odgovor!

Draga Sara,

Vaše bolečine so zelo tipične, vendar bi glede na svoje izkušnje sklepal, da težave verjetno sploh niso povezane s kolkom. Boli Vas sicer na tem nivoju, vendar so problemi verjetno v ledvenem delu hrbtenice.

Svetoval bi vam pregled pri manualnem terapevtu, da natančneje določimo vzrok vaših težav.

Lep pozdrav

Težave verjetno res niso povezane s kolkom, saj se mi je medtem bolečina razširila proti hrbtenici. Glede na to, da je bilo vsak dan huje (pričakovala pa sem ravno obraten razvoj), sem šla včeraj k osebnemu zdravniku, ki mi je predpisal predvsem mirovanje ter tablete in mazilo Naklofen. Pravi, da je verjetno vkleščeni živec. Mazilo sem začela uporabljati (danes), tablet pa se bom izognila, če le ne bo res preveč bolelo.
Se to pozdravi samo od sebe? Je le redna – amaterska – masaža dovolj? Se lahko – če je prava diagnoza – to ponavlja?

Hvala za vaš trud in odgovore!

Sara,
ne bi rada pomanjševala osebnih zdravnikov, vendar se mi zdi, da včasih ne znajo postaviti prave diagnoze. Meni je osebna zdravnica zaradi bolečin prav tako predpisala analgetik in mirovanje in tako več kot en mesec dokler nisem, zaradi vedno hujših bolečin, zahtevala nujno napotnico za ortopeda, kjer so mi s preiskavami takoj ugotovili kaj je narobe; manjša hernija disca. Zaradi hudih bolečin sem se odločila tudi za pregled pri manualnemu terapevtu v Ljubljani – podjetje Mo-gy, kateri mi je še pred izvidom ortopeda ugotovil, da imam manjšo hernijo disca. Doktor mi je opravil 9 terapij. Nisem še zdrava, še vedno so bolečine, vendar je veliko boljše. Svetujem vam, da zahtevate napotnico ortopeda kot tudi, da se zglasite pri kakemu manualnemu terapevtu, ki vam prav gotovo lahko pomaga, kajti bolečine lahko postanejo še hujše. Vem, da ni poceni, vendar zdravje in otroci naj bodo na prvem mestu.
Lep pozdrav

New Report

Close